skip to Main Content

Lichten uit voor nieuwe editie van Earth Hour op 26 maart

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Op zaterdag 26 maart 2011 tussen 20.30 en 21.30 uur zullen een record aantal deelnemers de lichten uit doen over de hele wereld, aldus de organisatie van Earth Hour het Wereld Natuur Fonds (WWF). Met de jaarlijks terugkerende actie wil men samen een signaal geven aan de wereld dat er iets gedaan moet worden aan de klimaatsverandering. Het is het vierde jaar dat het WWF de Earth Hour actie houdt, een actie die wat betreft deelnemende personen, bedrijven, steden en landen enorm gestegen is.

Ook bekende monumenten in Spanje zullen aan de actie deelnemen zoals in de steden van Madrid en Barcelona waar op zaterdagavond gedurende een uur de verlichting van monumenten als de Sagrada Familia of de Plaza Cibeles een uur uitgaan. Ook het Palacio Real in de Spaanse hoofdstad zal de lichten gedurende 60 minuten doven net zoals het Guggenheim museum in Bilbao, de Romeinse muur rondom Avila, de Mezquita in Cordoba, het Alhambra in Granada, het Escorial, de Giralda in Sevilla, het Aquaduct in Segovia, het Palacio de la Música in Valencia en nog veel meer.

Naast het doven van de verlichting zullen er gedurende de hele zatardag ook speciale activiteiten plaatsvinden in diverse steden in Spanje waarbij mensen bewust wordt gemaakt zuiniger met de energie om te gaan. Toeval of niet, nog geen twee weken geleden maakte de Spaanse regering en uitgebreid plan bekend om energie te besparen in Spanje door nieuwe straatverlichtingen te instaleren of de lichten te doven op veel plaatsen.

De Earth Hour begon op 31 maart 2007 in Sydney Australië toen twee miljoen personen gedurende een uur de lichten uitdeden om acties te eisen tegen de klimaatsveranderingen. Een jaar later waren er 370 steden in 35 landen die meededen aan de actie van WWF met een aantal tussen de 50 en 100 miljoen mensen op de wereld die in 2008 de lichten uitdeden. Dit jaar verwacht men dat zo’n 4.000 steden in 130 landen mee zullen doen aan de actie en nog meer miljoenen mensen het iniatief van het Wereld Natuur Fonds steunen.

Doen jullie mee? Wij in ieder geval wel en tussen 20.30 en 21.30 uur op zaterdagavond zullen er geen nieuwsberichten geplaats worden en gaat de computer uit!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend