skip to Main Content
Aantal inwoners van Spanje die een eigen woning in bezit hebben is gedaald

Aantal inwoners van Spanje die een eigen woning in bezit hebben is gedaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van eurostat is het aantal inwoners van Spanje die een eigen woning in bezit hebben gedaald. Spanje bevindt zich door die daling niet meer onder de tien EU-landen waar de meeste inwoners zijn met een eigen woning. Een 77,8% van de inwoners van Spanje heeft een eigen woning in bezit, de nummer 13 op de lijst van eurostat die werd samengesteld aan de hand van gegevens over 2016.

Uit de gegevens blijkt dat er minder inwoners in Spanje zijn (Spanjaarden en buitenlanders) die een woning in bezit hebben. Spanje verscheen voor het eerst op de lijst van eurostat in 2007 toen er een percentage was van 80,6%. Maar sinds dat jaar is het percentage steeds lager geworden tot aan de 77,8%. In 2007 stond Spanje op een negende plaats maar nu is het land gedaald naar de dertiende plaats.

In de top tien van EU-landen waar de percentages van huizenbezit het hoogste zijn staan Roemenië (96%), Litouwen (90,3%), Kroatië (90%), Macedonië (90%), Slowakije (98,5%), Hongarije (86,3%), Polen (83,4%), Bulgarije (82,3%), Estland 85,4% en Malta (81,4%).

Spanje staat met 77,8% net achter Tsjechië met 78,2% en voor Portugal met 72,2% op een dertiende plaats op de eurostat lijst. België staat op de zeventiende plaats met 71,3% terwijl het gemiddelde van de EU 69,2% is. Nederland staat net onder het EU-gemiddelde op een negentiende plaats met 69%.

Van de 77,8% huizenbezit in Spanje is 29,8% eigendom van buitenlanders. In België is dat percentage 34,6% en in Nederland zelfs 44,7%, aldus de gegevens van eurostat die te lezen zijn in het artikel van El País.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Ik kan mij wel voorstellen waarom de cijfers een dalende trend laten zien . Onzeker zijn wat Landen doen in de toekomst . Stabiliteit is ver te zoeken.
  Op z,n zachts gezegd een grote puinhoop in veel regeringen
  .
  De vraag is wat brengen regeringen eigenlijk wat echt positief is voor bevolkingen. Er komen volgens mij alleen maar meer problemen dan minder.
  Zelfzuchtgheid en eigen belangen / verrijking in regeringen een slechte ontwikkeling. Banken zijn ook besmet tot aan de top van de corrupte piramide.

  De corruptie regent in elk land en spoelt de gezonde aarde onder de voeten weg. Belastingheffingen springen als paddestoelen uit de grond. Het wegjagen van kapitaal d.m.v belastingheffingen op een oneerlijke wijze . Ook te weinig zekerheid in een jaarlijks vast inkomen speelt een grote rol .

  Wat erg opvalt is dat in veel landen de armoede zich uitbreidt . Dat geeft al veel antwoorden op vragen waar de oorzaak ligt.
  Er wordt gewoon teveel gestolen / gejat door lieden die zich boven de wet hebben verheven het gevoel hebben van bekijk het maar burgers en buitenlui.
  Ik pak mijn deel van de grote geldberg en verdwijn uit het zicht.
  Dit gaat ten koste van zowat alles wat zich te pletter werkt en inkomen afdraagt aan die zelfde grote geldberg. Gemeenschapsgeld verdampt naar de verkeerde personen. Daat ligt het grootste probleem.

  Ik zie weer veel geweldadige opstanden in landen . Dat gaat niet de goede kant op en dat is ook logisch en terecht. De boel belazeren brengt geen rust en stabiliteit onder bevolkingen. Een waardeloze wereld die in stand gehouden wordt door kwaadwillenden.

  1. Trouwens wat is de waarde van tijdelijke bezittingen die in een onstabiele omgeving gebouwd zijn. Als buitenlander denkt men hierover goed na en verkast terug naar eigen geboortegrond of gaat elders tijdelijk of vast huren.
   Stagnatie is een gevolg van o.a. negatieve ervaringen.
   Ik stop nu met schrijven , want de lijst van ellende is te lang dat is wel duidelijk.
   Verborgen gebreken en minne streken. Wat een wereld. Triest.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken