Aantal inwoners van Spanje dat een eigen woning in bezit hebben is gedaald

123rf
Beeld: 123rf

Aantal inwoners van Spanje dat een eigen woning in bezit hebben is gedaald

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van eurostat is het aantal inwoners van Spanje die een eigen woning in bezit hebben gedaald. Spanje bevindt zich door die daling niet meer onder de tien EU-landen waar de meeste inwoners zijn met een eigen woning. Een 77,8% van de inwoners van Spanje heeft een eigen woning in bezit, de nummer 13 op de lijst van eurostat die werd samengesteld aan de hand van gegevens over 2016.

Uit de gegevens blijkt dat er minder inwoners in Spanje zijn (Spanjaarden en buitenlanders) die een woning in bezit hebben. Spanje verscheen voor het eerst op de lijst van eurostat in 2007 toen er een percentage was van 80,6%. Maar sinds dat jaar is het percentage steeds lager geworden tot aan de 77,8%. In 2007 stond Spanje op een negende plaats maar nu is het land gedaald naar de dertiende plaats.

In de top tien van EU-landen waar de percentages van huizenbezit het hoogste zijn staan Roemenië (96%), Litouwen (90,3%), Kroatië (90%), Macedonië (90%), Slowakije (98,5%), Hongarije (86,3%), Polen (83,4%), Bulgarije (82,3%), Estland 85,4% en Malta (81,4%).

Spanje staat met 77,8% net achter Tsjechië met 78,2% en voor Portugal met 72,2% op een dertiende plaats op de eurostat lijst. België staat op de zeventiende plaats met 71,3% terwijl het gemiddelde van de EU 69,2% is. Nederland staat net onder het EU-gemiddelde op een negentiende plaats met 69%.

Van de 77,8% huizenbezit in Spanje is 29,8% eigendom van buitenlanders. In België is dat percentage 34,6% en in Nederland zelfs 44,7%, aldus de gegevens van eurostat die te lezen zijn in het artikel van El País.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.