skip to Main Content
AP-7 en diverse andere wegen in Catalonië hebben problemen vanwege acties separatisten

AP-7 en diverse andere wegen in Catalonië hebben problemen vanwege acties separatisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Degene die over de AP-7 tolweg Spanje binnenrijden of juist het land willen verlaten moeten er rekening mee houden dat op diverse punten in de provincies Girona, Barcelona en Tarragona duizenden separatisten de wegen blokkeren waardoor het verkeer hinder ondervindt. Dat gebeurde al op vrijdag en zaterdag en na de arrestatie van Puigdemont heviger op zondag.

Men verwacht dat de ongeregeldheden, manifestaties en blokkades ook op andere dagen deze week kunnen plaatsvinden. Er wordt zelfs geroepen om een algemene staking in Catalonië. De blokkades op de wegen zijn het gevolg van een oproep van de zogenaamde Comités de la Defensa de la República (CDR), groepen separatisten waarvan er 172 bestaan in heel Catalonië. Ook het ANC heeft opgeroepen tot acties.

In Girona hebben separatisten zondagmiddag- en avond de AP-7 op diverse plaatsen geblokkeerd. De acties duurden niet lang en de hoeveelheid deelnemers was niet zo groot. Naast de belangrijkste weg AP-7 hadden ook de N-340 bij de gemeente Camarles, de C-14 bij Ponts, de C-16 bij Sallent en de N-154 bij Puigcerda te maken met problemen en blokkades op de wegen.

Bij Barcelona werden er blokkades opgericht op de ringweg Ronda Litoral maar sluit men niet uit dat hier in de loop van de week meer acties kunnen plaatsvinden. In de stad zelf hadden belangrijke wegen zoals de Gran Via en Avenida Diagonal ook op sommige plaatsen te maken met kleine blokkades. Er waren verder in het centrum van de stad veel onlusten waarbij de politie vaak heeft moeten optreden, er meer dan 57 gewonden (de meeste licht) vielen en er diverse mensen werden aangehouden.

In de provincie Tarragona vinden de meeste blokkades plaats op de AP-7 snelweg en de A-7 autoweg waarbij de Mossos d’Esquadra politie op sommige momenten heeft moeten optreden tegen de ruim 4.000 separatisten die de wegen blokkeerden. Verder naar het zuiden in de gemeente l’Ampolla werd door een kleinere groep betogers de N-340 afgesloten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Gelukkig komt Sint Nicolaas van Mira (Demre) Turkije ze zouden hem ook in de gevangenis stoppen voor rebellie

  1. Je wil niet naar Spanje op vakantie, je bent er nooit geweest en als het aan mij en anderen ligt kom je er ook nooit in….ook wij hebben hier onze grenzen wat we moeten toelaten namelijk!

   Ik heb vandaag de eerste zinnige opmerking van Puigdemont gelezen….dat hij aan zijn vrouw vroeg, er vooral voor te zorgen en duidelijk te maken dat hij wil dat de Catalanen GEEN geweld gaan gebruiken. Dat staat de man te prijzen, ja ja, ik zeg zowaar iets positiefs over hem.

   Helaas helaas, de realiteit is anders….mannetjes met hun volledige gezicht en kop bedekt, lopen met kinderen als schild….vuren te stoken, overheids bezit te vernielen, auto´s te slopen en voor jouw Vlaamse pers weer spreekt over de gewonden…..33 agenten gewond….joh, zo vredelievend is het dus!

   1. Dit vind ik een zeer onbeschofte reactie die van zeer weinig beschaving getuigt Schaam je
    Maria

    1. Lees dan ook eerst ALLE reacies die wim heeft neergepent in het verleden. Dan zal je het begrijpen…veel plezier ermee

    2. Wat is dan jouw definitie van beschaving Maria?
     Dat iemand die hier helemaal niet woont, tegen alles hier aantrapt?

     Dat mensen op straat overheidsbezit vernielen en de economie naar de knoppen helpen?
     Of dat elders in Europa enorme groepen extremisten in de samenleving verstopt zitten en en passant maar even een Cruijf court slopen?

     Als dat jouw definitie is van beschaafd zijn, dan geluk ermee.
     Wij, of althans ik (spreek denk ik ook wel voor onder andere Vlaming) hoeven ons maar niet alles te laten gezeggen hier of elders. Als mensen over zaken spreken, zonder ook maar te weten waar het over gaat, dan zwijgen ze beter. In plaats daarvan zetten sommigen alleen maar ¨Franco¨ er onder en noemen ons mooie land van alles dat maar lelijk is, zou jij dat over jouw land pikken en het niet verdedigen? Niet? Nou wij dus wel!

    3. ‘…en of de redactie deze reactie er nu af haalt of niet, je hebt het dan al gelezen, dat ben ik zeker!…’
     Hij weet dat hij in de fout gaat, maar kan het toch niet laten.
     Dat hij niet weet hoe een beschaafd mens zich gedraagt is ook duidelijk.
     Wat betekent voor de redactie eigenlijk: ‘…in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen …’ ?
     Ik denk nog altijd dat Juan74 en Vlaming familie van Remco zijn of zou hij dat allemaal laten passeren uit een soort samenhorigheidsgevoel ?

     1. zoals je ziet heb ik de reacties aangepast beste MIel, ik zit niet 24 uur achter de computer dus soms kom ik iets later met controleren … mag het. Remco, ikke dus, heeft niets met alle andere mensen die reacties plaatsen te maken maar we proberen zo min mogelijk weg te halen omdat we graag zien dat er normale discussies komen, meestal gaat dat goed maar blijkbaar gaat het altijd fout als het om Catalonië gaat.

     2. Miel, ik heb dit al eens in vorige reacties van jou uitgelegd: ik kén hier niemand, ik ben geen familie van iemand. Maar in veel gevallen (maar zeker niet allemaal!) ben ik het eens met de reacties van bvb Juan74, Cooper, Rob,…
      Dat wil ook zeggen dat ik niet persé wil reageren op bovenvermeldde namen als ik het niet eens ben met hun reacties. Zo ben ik ook niet steeds bezig om op reacties v bvb jou te reageren. SV is voor mij niet meer dan bvb een krant te lezen…wat de opzet is dacht ik toch van SV? Op sommige heftige, of foute reacties reageer ik ja, mag het? Jij doet dat toch ook? Ik ben een zéér hard werkende persoon die snelsnel een reactie plaatst, misschien soms verkeerd maar dat is dan het onnadenkend moment van me en als ik sommigen daarmee schoffeer , wel mijn excuses daarvoor, maar ik ga niet élke keer me verontschuldigen he! Heb er de tijd niet voor + zoals in een andere reactie reeds vermeldt ook nog fysiek niet mijn beste dagen/maanden/jaren…
      Nog een prettige avond…

     3. …nog even dit meegeven aan Miel:
      Dat wij onderling een meningsverschil hebben over bvb de Catalaanse kwestie is heel normaal…de wereld zou er volgens mij vrij eentonig/saai uitzien als iedereen dezelfde mening zou hebben. De wereld is véél interessanter met verschillende opinies…kan wel zijn dat jij er over dit een andere mening op na houd hahaha

     4. Waar heb ik dat gezegd Miel??
      In de reactie hierboven toch zeer zeker niet, en op dit artikel ook al nergens, dus je knipt en plakt kennelijk zaken aan elkaar.

      Maar wat nu zo grappig is, nog niet zo heel lang geleden, liep jij hier mensen persoonlijk te beledigen, verwensingen toe te roepen en werden je reacties eraf gegooid….dus volgens mij ben jij wel de laatste persoon om wie dan ook maar op zijn of haar gedrag een te spreken.

 2. Als je de waardigheid van de mensen niet respecteert, dan krijg je zulke toestanden.
  Geef ze hun zelfstandigheid, onderhandel er over hoe ze verder hun solidariteit met armere streken in gans de EU blijven verzekeren, zoals ander kleine landen (Luxemburg, Portugal, de Baltische staten …) dat doen.
  Dan heb je meer dan één Spanje, namelijk één Spanje en één Catalonië.

  1. Wat was er zo erg dat de Catalanen niet hebben of hadden…

   Geef ons onbenullen nu eens een top 5 van ECHTE zaken die ze zouden willen bereiken en dan dus zaken die je niet uit de Vlaamse media haalt, maar zaken die Catalanen tegen jullie persoonlijk hebben uitgesproken waarom ze nu ineens zo graag van Spanje af willen….

   En dan Luxemburg aanhalen en Portugal….????

   Er is al 1 Spanje, en de Catalanen hebben met 90% voor de Spaanse grondwet gestemd, dat is toch nog echt niet zo lang geleden….dus als je nu even met feiten komt, die je mening onderbouwen, dan graag….zo niet….ssstttt

 3. Hoe dom kan je zijn……;worden die separatisten misschien gezamelijk gedrogeerd? Ik heb ze gisteren zien betogen op de Passeig de Gracia….;wat een triestig vertoon.Spijtig dat de NVA-broeders er niet waren voor morele steun!! Hoe meer blokkades, hoe sneller ze de regio naar de verdoemenis helpen; daarvoor hoef je echt geen economie gestudeerd te hebben! Het zou me niet verwonderen dat nog meer bedrijven de regio verlaten. Ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Seat gaat reageren als hun auto’s niet meer tijdig ter bestemming geraken. Algemene staking : goed zo, dan verliezen ze in Barcelona de cruiseschepen ten gunste van Valencia of verder zuidwaarts, dan geven de toeristen verstek; dan krijgen de Catalaanse bedrijven hun producten niet meer aan de man, enz…..; ik heb zo een vermoeden dat de niet-Catalanen de capriolen van hun landgenoten meer dan zat zijn…..;wanneer de Penedèswijnen of de cava geen lokale afzetmarkt meer vinden zijn we ver van huis!!
  De farma-industrie rond Barcelona is ook makkelijk te verplaatsen, enz…..Rajoy zal er zeker niet van wakker liggen dat de Catalaanse lucht vergiftigd wordt door brandend rubber….ver van Madrid nietwaar……
  En dat allemaal door een clubje separatisten met paardelappen op hun hoofd…….nogmaals, hoe dom kan je zijn en hoe ver kan je de waanzin drijven! En dan nog hopen op Europese steun voor die “democraten”………

  1. Inderdaad Dumont,hoe dom kun je zijn om je eigen regio helemaal kapot te maken.
   Zij ( de Catalanen ) denken echt dat ze het middelpunt van de wereld zijn.
   En als je de reacties leest van o.a. Wim en die Luc is het haast niet te begrijpen dat ze steevast de waarheid verdraaien en misdadigers steunen. En ja dit zijn veelal NV-A sympathisanten,die we hier in België ook liever kwijt dan rijk zijn. ( en dan druk ik mij nog voorzichtig uit )

 4. Ik vind dit vreselijk jammer, goed Spaanse burgers burgers worden de dupe.
  De Catalaanse leiders moeten dit niet willen, breek je mooie land niet af, je trekt aan het korste eind, en wat blijft er over ellende.
  Probeer met een dialoog nader tot elkaar te komen, en stel geen onmogelijkelijke eisen.
  Denk aan je land, en niet aan je zelf.
  Er is maar een Spanje.

 5. Goed zo. Blokkeer die hele deelstaat maar. Help de boel maar naar zijn moer.

 6. Moeten die mensen niet gewoon werken vandaag ofzo?
  Laat ze lekker wat nuttigs gaan doen en geld verdienen ipv schade te veroorzaken.

 7. ja, leg de industrie vd regio nóg maar eens plat. Kennelijk hebben ze nog centen genoeg?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken