Het afbouwen van de Kathedraal in Málaga kan 12 maanden duren en 10 miljoen euro kosten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De stad Málaga heeft een grote Kathedraal maar er is iets mis mee, hij is namelijk niet af. Een van de torens werd nooit afgebouwd waardoor de Kathedraal de bijnaam “la manquita” of manke dame heeft gekregen. Dit is al meerdere eeuwen zo maar er zijn altijd mensen geweest die graag zien dat de Catedral de Málaga afgebouwd wordt. In de tijd waarin we nu leven is dat echter een zeer dure aangelegenheid maar het is mogelijk.

De rechtertoren ook wel “torre sur” genoemd van de Kathedraal is nooit afgebouwd vanwege financiële problemen, men denkt dat dit te maken had met de financiering van de onafhankelijkheidsoorlog in de Verenigde Staten. Er is ruim 200 jaar aan de Kathedraal gebouwd nadat de bouw begon in 1528 toen men op de fundering van een oude moskee begon met de constructie. De bouwwerkzaamheden stopten in het jaar 1782 waarna de Kathedraal tot op de dag van vandaag met één kerktoren door het leven moest gaan.

De architect Diego Estrada heeft nu ook weer plannen klaar liggen om de Kathedraal af te bouwen. Volgens hem is dat mogelijk en zal de bouw zo’n 12 maanden in beslag nemen en ruim 10 miljoen euro gaan kosten. Volgens de architect is het afbouwen van de Kathedraal een wens van het merendeel van de malagueños. Diego zou graag zien dat de Kathedraal afgebouwd wordt voor 2026 of als dat niet mogelijk is 2028 wanneer het godsgebouw 500 jaar oud zal zijn.

Naast de rechtertoren moet er volgens de architect nog meer afgebouwd worden en ook dat kan in korte tijd gebeuren. Daarnaast zou hij graag zien dat op het dak van de Kathedraal zonnepanelen geplaatst worden waarmee men de elektriciteit zou kunnen opwekken voor de Kathedraal en bijgebouwen.

Foto: objetivomalaga.es

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.