Het afbouwen van de Kathedraal in Málaga kan 12 maanden duren en 10 miljoen euro kosten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De stad Málaga heeft een grote Kathedraal maar er is iets mis mee, hij is namelijk niet af. Een van de torens werd nooit afgebouwd waardoor de Kathedraal de bijnaam “la manquita” of manke dame heeft gekregen. Dit is al meerdere eeuwen zo maar er zijn altijd mensen geweest die graag zien dat de Catedral de Málaga afgebouwd wordt. In de tijd waarin we nu leven is dat echter een zeer dure aangelegenheid maar het is mogelijk.

De rechtertoren ook wel “torre sur” genoemd van de Kathedraal is nooit afgebouwd vanwege financiële problemen, men denkt dat dit te maken had met de financiering van de onafhankelijkheidsoorlog in de Verenigde Staten. Er is ruim 200 jaar aan de Kathedraal gebouwd nadat de bouw begon in 1528 toen men op de fundering van een oude moskee begon met de constructie. De bouwwerkzaamheden stopten in het jaar 1782 waarna de Kathedraal tot op de dag van vandaag met één kerktoren door het leven moest gaan.

De architect Diego Estrada heeft nu ook weer plannen klaar liggen om de Kathedraal af te bouwen. Volgens hem is dat mogelijk en zal de bouw zo’n 12 maanden in beslag nemen en ruim 10 miljoen euro gaan kosten. Volgens de architect is het afbouwen van de Kathedraal een wens van het merendeel van de malagueños. Diego zou graag zien dat de Kathedraal afgebouwd wordt voor 2026 of als dat niet mogelijk is 2028 wanneer het godsgebouw 500 jaar oud zal zijn.

Naast de rechtertoren moet er volgens de architect nog meer afgebouwd worden en ook dat kan in korte tijd gebeuren. Daarnaast zou hij graag zien dat op het dak van de Kathedraal zonnepanelen geplaatst worden waarmee men de elektriciteit zou kunnen opwekken voor de Kathedraal en bijgebouwen.

Foto: objetivomalaga.es

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.