skip to Main Content
Spaanse verkeersdienst DGT onderzoekt snelheidsverlagingen op conventionele wegen

Spaanse verkeersdienst DGT onderzoekt snelheidsverlagingen op conventionele wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Dirección General de Tráfico (DGT) ofwel Spaanse verkeersdienst onderzoekt of ze in de aanpassing van de Spaanse verkeerswet Ley sobre Tráfico, Circulación de Vehículos a Motor y Seguridad Vial een snelheidsverlaging kunnen invoeren. Dat zou inhouden dat op bepaalde delen van conventionele wegen de snelheden verlaagd zouden kunnen worden van 100 naar 90 km/uur.

De nieuwe maatregelen zouden ingevoerd worden om het aantal ongevallen met of zonder dodelijke afloop te laten afnemen. Zo zou de snelheid op wegen van tenminste 6,5 meter breed verlaagd moeten worden van 100 naar 90 km/uur. Op wegen die minder breed zijn dan 6,5 meter en een duidelijke gemarkeerde afscheiding hebben van de weghelften zou de snelheid van 90 naar 70 km/uur verlaagd moeten worden.

Op wegen van 6,5 meter breed die geen geverfde afscheiding hebben zou de snelheid verlaagd moeten worden van 90 naar 50 km/uur. Op de secundaire wegen die niet geasfalteerd zijn zou de snelheid niet meer dan 30 km/uur mogen zijn.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken en de directeur van de DGT heeft het verlagen van snelheden op conventionele wegen te maken met de veiligheid en is het iets wat ook in andere EU landen gebeurd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Prima plan als het dan maar alleen op Gran Canaria wordt uitgevoerd.
  Het barst hier al van de bulten en drempels.

 2. Een goed plan!
  We wonen op Gran Canaria in de buurt van Teror.
  Daar gaan vanaf de autopista twee wegen naartoe.

  De ene GC21 over Tamaraceite en de andere GC43 over Arucas.
  De GC 21 is voor het grootste deel 40-60 km/u geadviseerd, enkele stukken zelfs 30km/u. Er rijden bussen en vrachtverkeer. We hebben ons een paar keer geergerd aan automobilisten die al toeterend ons inhaalden. We hebben nagevraagd bij de politie hoe de hoog maximumsnelheid daar eigenlijk is. Die gaf aan dat het 90 km/u op die weg is, maar alleen op bepaalde stukken. Tevens gaven ze aan dat die snelheid onverantwoord is, zowel overdag als ‘s avonds. De weg is erg smal met weinig plaatsen om uit te wijken.
  De GC43 is breder en overzichtelijker, maar om een of andere reden wordt daar langzamer gereden. Meestal nemen we deze weg.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken