Enorme stijging tijdelijke ontslagen (ERTE) in Spanje

Enorme stijging tijdelijke ontslagen (ERTE) in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Het aantal grote maar ook kleine bedrijven dat problemen heeft tijdens de corona-crisis in Spanje stijgt elke dag naarmate de noodtoestand aanhoudt. Naast het feit dat veel bedrijven (helaas) misbruik maken van deze situatie door werknemers definitief te ontslaan via een zogenaamde ERE neemt het aantal tijdelijke ontslagen en werktijdverkorting via de zogenaamde ERTE ook toe.

Als gevolg van de corona-crisis heeft de Spaanse regering al twee dagen na de afkondiging van de noodtoestand in een 200 miljard euro kostend economische pakket van maatregelen aangekondigd om de aanvragen voor tijdelijke ontslagen en werktijdverkorting makkelijker te maken. 

Hierdoor worden de procedures bespoedigd en heeft men afgesproken werkloosheidsuitkeringen te geven aan de getroffen werknemers, ook als men niet voldoet aan de minimaal aantal gewerkte dagen.

Verschil ERTE en ERE

ERTE staat voor ‘Expediente de Regulación Temporal de Empleo’ wat een tijdelijke schorsing is van de arbeidscontracten. De ERTE is niet hetzelfde als een ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE wat een collectief ontslag is. Bij een ERTE kan het personeel dus terugkomen want deze is tijdelijk van aard terwijl dat bij een ERE niet het geval is want het ontslag is definitief.

Overmacht

Van een ERTE wordt vooral gebruik gemaakt als er sprake is van overmacht zoals in de huidige situatie. Bedrijven besluiten vanwege een enorme daling van activiteiten of het verplicht moeten sluiten vanwege de noodtoestand tijdelijk de arbeidscontracten te ontbinden of de werktijden te verkorten. In dit geval is de administratieve rompslomp om een aanvraag in te dienen bij de autoriteiten versimpeld en flink versneld.

Het voordeel van deze versnelde procedure die tussen de 5 en 7 dagen duurt is dat de getroffen werknemers gedurende de ERTE een werkloosheidsuitkering ontvangen. Daarnaast moeten deze werknemers na de corona-crisis onder dezelfde voorwaarden als voorheen weer in dienst worden genomen.

Naast voordelen voor de werknemers zijn er ook voordelen voor de bedrijven die een ERTE aanvragen. Zo hoeven bedrijven met minder dan 50 werknemers die gebruik maken van de ERTE gedurende deze periode geen werkgeverspremies voor de niet actieve werknemers af te dragen aan de sociale zekerheid (Seguridad Social). Voor bedrijven met meer dan 50 werknemers geldt een vrijstelling van 75%. Dit geldt alleen in het geval van overmacht.

Bedrijven

De lijst van bedrijven die een ERTE hebben aangevraagd in Spanje wordt steeds langer. In 10 dagen tijd zijn er 200.000 ERTE’s binnengekomen bij de autoriteiten wat invloed heeft op 1,5 miljoen werknemers die dus tijdelijk zijn ontslaan.

In de onderstaande grafiek zijn enkele van deze bedrijven te zien zoals de warenhuis keten El Corte Inglés met 26.000 getroffen werknemers, Zena Alsea (horecagelegenheden zoals Foster’s Hollywood, Domino’s Pizza) met 22.000 werknemers, Seat met 14.800 werknemers, Burger King met 14.000 werknemers, Iberia met 13.700, Renault met 11.650, Decathlon met 8.886 en Ikea met 8.000 werknemers (83% van het totaal want de online verkopen gaan wel nog gewoon door).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ditto verhaal hier. Wij gaan begin april ook allemaal in ERTE, mijn inkomen halveert hierdoor. De bovengrens van hoeveel je nog betaalt wordt ligt op 1098 euro bruto en dat is iets meer dan de helft van wat ik nu maandelijks ontvang.

Een regelrecht drama, het INEM (arbeidsburo) kan alleen online de ERTE betroffen personen tegemoet komen, en die gaan meteen enorm achteruit met hun inkomen.

Ik ben sinds 27 januari 2020 in de ziektewet door een ongeval (gebroken polsen) kan mijn werkgever mij verplichten om de verklaring voor ERTE te ondertekenen. Ik neem aan dat op dit moment mijn salaris door de seg soc betaald wordt en niet door mijn werkgever.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.