Marktaandeel Mercadona tijdens noodtoestand Spanje flink gestegen

Marktaandeel Mercadona tijdens noodtoestand flink gestegen
Beeld: Europa Press

VALENCIA – De Mercadona supermarkt is al jaren de publieksfavoriet bij de Spaanse supermarkt consumenten en ook tijdens de noodtoestand is gebleken dat de Valenciaanse keten populair is. Volgens een analyze van de smartphone app Fintonic heeft Mercadona gedurende de eerste week van de noodtoestand een marktaandeel gehad van 36,54%. Normaal heeft Mercadona een marktaandeel van 26,1% in Spanje.

Volgens de gegevens van het Fintonic onderzoek kiezen de Spanjaarden ook tijdens de noodtoestand voor hun lievelings supermarkt Mercadona. Tussen 16 en 23 maart heeft de Mercadona een marktaandeel gehad van 36,54%, dat is drie keer meer dan de 12,98% van de Carrefour en veel meer dan de 5,81% van de Lidl, de 5,25% van de Día keten en 2,47% van de Aldi.

Normaal gesproken heeft de Mercadona volgens het Kantar Worldpanel een marktaandeel van 26,1% in Spanje terwijl dat voor de Carrefour 8,7% is en de Día keten 6,6%. De Lidl heeft normaal een marktaandeel van 5,6% en de Aldi 1,5%.

Beeld: Fintronic

De gemiddelde uitgaven in Spanje in supermarkten bedroeg 80 euro wat 17% minder is dan de week voor de noodtoestand hoewel het in vergelijking met een gemiddelde week een stijging van 14% betekent, aldus het onderzoek van de Fintronic app.

De verzamelde gegevens laten een vergelijkbare trend zien in alle autonome regio’s, hoewel Catalonië iets opvalt en waar 22% van de bevolking meer dan één betaling in de supermarkten registreerde, gevolgd door Aragon met 21%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

6
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Ik weet niet wie die taart getekend heeft, maar 35% is natuurlijk niet de helft.

Stef

Toch te erg dat deze ketens hun websites niet op orde hebben. Hierdoor wordt je verplicht om toch buiten te komen en je zelf bloot te stellen aan een mogelijke besmetting. De overheid zou ze moeten verplichten.

Hans

Maar het nagenoeg onmogelijk voedsel aan de deur te laten bezorgen. Mercadona doet het niet meer en de rest van de websites werken bijna niet meer. Zo wordt je toch gedwongen om de straat op te gaan!

Rene van der Beek

Er wordt nog steeds verschillend gedacht over welke supermarkt je moet/mag bezoeken. Die welke het dichtst bij je huis ligt of ook een die wat verder (in een naastliggende gemeente) ligt. Wat is de officiële richtlijn?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.