Nog steeds 16.000 toeristen op de Canarische Eilanden

Nog steeds 16.000 toeristen op de Canarische Eilanden
Beeld: Freepik

LAS PALMAS – Op donderdag 26 maart moeten alle hotels en toeristische verblijfplaatsen in Spanje gesloten zijn en de afgelopen dagen hebben tienduizenden internationale toeristen de Canarische Eilanden verlaten. Het was ontzettend druk bij de vliegvelden van met name Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote maar niet iedereen is erin geslaagd om de eilanden te verlaten.

Volgens de schattingen van de regionale regering van de Canarische Eilanden zijn er nog steeds zo’n 16.000 internationale toeristen op de eilanden aanwezig. Men heeft speciaal voor deze groep gestrande toeristen diverse hotels geopend om ervoor te zorgen dat men niet op straat hoeft te slapen. 

300 hotels en appartementencomplexen moeten in heel Spanje open blijven tijdens de noodtoestand die tot nu toe nog geldt tot 11 april. Op de Canarische Eilanden gaat het om 14 accommodaties waarvan 5 op de Tenerife, 3 op Fuerteventura, 2 op Gran Canaria, 2 op Lanzarote, 2 op El Hierro, 1 op La Gomera en geen op La Palma. In praktisch alle gevolgen gaat het aparthotels ofwel, kamers met een keuken.

Op Tenerife blijven open: Apartamentos Brujas in Santa Cruz de Tenerife, Aparthoteles Santa María, Los Olivos en Lagos de Fañabe in Costa Adeje en Aparthotel Marisol in Arona.

Op Fuerteventura blijven open: Hostal Tamasite in Puerto del Rosario, Apartamentos Caleta Dorada in Antigua en de Bungalows Fuertesol in Caleta de Fuste.

Op Gran Canaria blijven open: Hotel Cordial Vista Acuario in Las Palmas de Gran Canaria en Anfi Emeral Club in Tauro.

Op Lanzarote blijven open: Bungalows Playa Famara in Teguise en de Apartamentos el Guarapo in Costa Teguise.

Op El Hierro gaat het om Apartamentos Boomerand in Valverde en op La Gomera de Apartamentos Los Telares in Hermigua.

Maar niet alle toeristen dienen gebruik te maken van deze nood-hotels want veel van hen verblijven in vakantiewoningen, appartementen of bij familie en vrienden.  

Op donderdag 26 maart moeten alle hotels, campings en andere accommodatieverschaffers hun installaties gesloten hebben, zoals we HIER al omschreven.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

1 reactie op “Nog steeds 16.000 toeristen op de Canarische Eilanden”

  1. Jan Bergmans

    Op Gran Canaria zijn er 400 besmettingsgevallen geregistreerd op een totale bevoking van 850.000 mensen, dat is nog geen 0,5 promille ! Er vallen zelfs minder doden dan in een gemiddelde Maart/April maand.
    De maatregelen staan in geen enkele verhouding tot de kwaal, de media heeft de Corona hype enorm opgeblazen.
    De overheid zal zich moeten verantwoorden omdat ze onbehoorlijk bestuur plegen door dit voort te laten gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.