menu: rubrieken, zoeken & meer

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 26 maart

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 26 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 26 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Elke week wordt door de regionale overheid van de autonome regio Andalusië naar de corona-situatie gekeken waarbij men speciaal kijkt naar de corona-incidentie. Aan de hand van die cijfers neemt men een keer per week beslissingen over de te nemen extra maatregelen zoals de lokale lockdowns bij gemeenten.

Op donderdag werd de regionale staatscourant van Andalusië (BOJA) aangepast en is de lijst gepubliceerd met alle gemeenten die sinds vrijdag 26 maart gedurende 7 dagen te maken krijgen met nieuwe of waarbij de reeds eerder ingestelde maatregelen verlengd worden of juist niet meer te maken hebben met speciale maatregelen.

De onderstaande gemeenten hebben gedurende 7 dagen te maken met een lokale lockdown (confinamiento perimetral) en de sluiting van de niet-essentiële zaken zoals bars, restaurants en niet-essentiële winkels.

Welke maatregelen gelden is afhankelijk van de corona-incidentie en of deze meer dan 500 of meer dan 1.000 op 100.000 inwoners was de afgelopen 14 dagen. De lokale lockdowns komen bovenop de provinciale en regionale lockdowns die ook gelden in de hele autonome regio Andalusië.

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van DEZE KAART waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans). Onderstaande gemeenten zijn uit dit DOCUMENT gehaald (officieel van de Junta de Andalucía)

ATTENTIE: Staat jouw gemeente NIET op onderstaande lijst, dan gelden daar geen speciale corona-maatregelen en heb je dus NIET te maken met een lokale lockdown en/of gesloten horeca en niet-essentiële winkels. MAAR de provinciale en regionale lockdowns en alle andere coronaregels blijven wel bestaan en gelden voor IEDEREEN in Andalusië.

500 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 500 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen:

Provincie Almería: Adra, Alcolea, Bayárcal, Instinción, Paterna del Río, Santa Cruz de Marchena en Turrillas.

Provincie Córdoba: Nueva Carteya.

Provincie Granada: Chauchina, Cijuela, Cortes de Baza, Cúllar, Fuente Vaqueros, Láchar, Moclín, Moraleda de Zafayona en Zújar.

Provincie Jaén: Noalejo, Bedmar en Garcíez.

Provincie Málaga: Casabermeja en Montecorto.

Provincie Sevilla: Brenes, Cazalla de la Sierra, Constantina, Fuentes de Andalucía, El Garrobo, Los Molares, Montellano, Paradas, Pilas, Villanueva del Río en Minas.

Provincies Cádiz en Huelva: geen gemeenten.

1.000 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 1.000 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen én moeten alle bars, restaurants en niet-essentiële winkels dicht:

Provincie Córdoba: Doña Mencía en Pedro Abad.

Provincie Granada: Cogollos de Guadix en Purullena.

Provincie Jaén: Pozo Alcón en Cambil

Provincie Málaga: Colmenar.

Provincie Sevilla: Almadén de la Plata en El Pedroso.

Provincies Almería, Cádiz en Huelva: geen gemeenten.