skip to Main Content
Belg probeert met 250.000 euro verstopt in kussens de Spaanse grens te passeren

Belg probeert met 250.000 euro verstopt in kussens de Spaanse grens te passeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De Guardia Civil politie heeft in een auto waarin een Belg zat in totaal 249.500 euro gevonden. Dat geld zat verstopt in twee kussens die op de achterbank lagen. Toen de agenten de kussens zagen en aanraakten vonden ze deze vreemd aanvoelen waarop men op onderzoek ging en men de duizenden euro’s aantrof.

De vondst werd afgelopen zondag om 18 uur gedaan op de grens tussen Spanje en Frankrijk in La Jonquera bij een routinecontrole van de politie. Toen de agenten de auto met belgisch kenteken aanhielden en de identiteit van de chauffeur controleerden vonden ze dat de man erg nerveus was waarop besloten werd de auto iets beter te onderzoeken. Toen de agenten de kussens op de achterbank zagen liggen en vonden dat deze vreemd aanvoelden, maakten ze deze openen waarin ze vier plastic zakken aantroffen met bijna 250.000 euro erin.

Gezien het feit dat de Belg niet van te voren had aangegeven dat hij reisde met zo’n groot bedrag en vanwege de Spaanse wet om geld witwassen tegen te gaan, werd het geld in beslag genomen en mocht de Belg met slechts 1.000 euro verder rijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Met eerlijk verdiend geld per auto de grens over ! Daar stel ik mij toch vragen bij hoor want toch veiliger via overschrijving. Indien toch eerlijk verdiend heel naïef en gevaarlijk.

 2. Als het eerlijk verdiend geld is en er normaal belasting over betaald is dan kun je het gewoon overmaken per bank, dat is ook veiliger in verband met berovingen. En als je het dan ook nog verstopt in kussens dan maak je grote vraagtekens?????

 3. Mag men met je eigen geld al niet meer doen wat je wil ?
  Want nu even een serieuze vraag is men in europa eender waar in welk land
  van europa
  verplicht van een bankrekening te hebben daar had ik graag antwoord op .
  alvast bedankt voor degene die mij daar een goed antwoord kan opgeven .

 4. Binnen de EU is het NIET verboden om zo’n geldbedrag te vervoeren!
  Het is natuurlijk wel zo, dat bij een toevallige controle , men goed moet kunnen uitleggen waar dit geld vandaan komt en waarvoor het bedoeld is.
  Komt hier geen betrouwbaar antwoord op , ja, DAN kan de douane het in voorlopig beslag nemen, hangende het onderzoek . Dit tegen witwassen uiteraard.
  Ik wil dit graag toevoegen, omdat anders de indruk bestaat dat het vervoer van dit bedrag niet toegestaan is. Ten onrechte dus, het mag gewoon.

  1. Het zal een jihadist geweest zijn uit Barcelona bij wie de grond onder zijn voeten te heet werd en die wilde vluchten naar Molenbeek waar ze veilig zijn.

  2. ik denk dat het verboden is , men mag niet meer dan 10000€ contanten op zak hebben en zeker bij grens overgang

   1. U denkt inderdaad goed
    Men mag niet meer dan € 10.000 contant bij hebben
    Voor de rest mag cheques ook indien je kan bewijzen waar ze vandaan komen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken