skip to Main Content
Politie vindt vuilniszakken vol met resten van dode honden in de bergen van Torremolinos

Politie vindt vuilniszakken vol met resten van dode honden in de bergen van Torremolinos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Seprona afdeling van de Guardia Civil heeft in het achterland en bergen van de kustplaats Torremolinos tientallen vuilniszakken gevonden die daar gedumpt zijn met afval en resten van honden. Volgens een eerste onderzoek lijkt het erop dat de resten van de honden minstens 10 jaar geleden op die plaats gedumpt werden. Men denkt daarnaast dat het om de resten gaat van jachthonden of honden die gedood zijn in het asiel van Torremolinos.

Op de plaats die bekend staat als Los Pinares in het achterland van Torremolinos heeft de Servicio de Protección a la Naturaleza (Seprona) tientallen vuilniszakken met afval gevonden, Tot grote verrassing van de agenten zat er echter niet alleen normaal afval in de zakken maar ook de botresten van naar alle waarschijnlijkheid tientallen of honderden honden. Voorlopig tast men nog in het duister waar deze honden vandaan komen maar men denkt dat de resten er al meer dan tien jaar liggen en dat het om jachthonden gaat.

Een andere mogelijkheid is dat het om de resten gaat van honden die gedood werden in het asiel van Torremolinos, een feit waarvoor de directrice inmiddels celstraf heeft gekregen. Het Parque Animal is niet zo heel erg ver verwijderd van de vindplaats van de honden resten. De directrice werd door een rechtbank schuldig bevonden voor dierenmishandeling nadat men bewezen acht dat zij samen met handlangers honderden katten en honden op illegale en pijnlijke wijze heeft vermoord.

De politie kwam de afvalzakken op het spoor nadat een inwoner van de omgeving ze tegen was gekomen bij schoonmaakwerkzaamheden van de natuur. Volgens de natuurliefhebber Sergio Morales hebben veel van de resten een halsband en zelfs nog haar waardoor hij denkt dat de honden resten er niet zo lang geleden zijn gedumpt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Meer dan waarschijnlijk “dank zij” die enorme hoeveelheid jagers in Spanje die jaarlijks aan het einde van het seizoen duizenden en duizenden honden op gruwelijke wijze van het leven beroven! Jagers en stierenvechters zijn werkelijk uitschot en geven Spanje een hele slechte naam op het gebied van dierenwelzijn.

 2. Ik denk dat niet alleen onverantwoorde broodfokkers de schuld zijn van het grote overschot van huisdieren als katten en honden.
  Maar waar de hele Spaanse cultuur en overheid debet aan is.
  Ik denk dat alle dierenasiels en opvang centra’s van onze geliefde huisdieren (Waar ik overigens verschrikkelijk veel respect voor heb), aan het overschot van deze huisdieren iets kan doen.
  Op de eerste plaats dienen er promotieacties te komen misschien via media of televisiespots om de huisdieren te laten castreren tegen een gereduceerd tarief, en natuurlijk verplicht te chippen. Maak de Spanjaarden bewust dat er een overschot is van huisdieren en dat dit de staat en de gemeenschap veel geld kost. (dus de burgers)
  Wijs de Spanjaarden erop dat een huisdier geen speelgoed is maar een levend wezen, dat je niet na 3 maanden op straat zet. Het zijn levende wezens die afhankelijk zijn van ons.
  Een deel van het donatiegeld moet gebruikt worden voor promotie aan de verantwoording van de toekomstige eigenaar.
  Nu zijn er gelukkig nog veel vrijwilligers die met veel inzet proberen om een huisdier te herplaatsen meestal in het buitenland. Maar eigenlijk is het dweilen met de kraan open als wij de Spanjaarden en andere niet bewust maken van hun verantwoordelijkheid t.o.v. hun huisdier.

 3. Als wij een deel van de donatie en inclusief de Spaanse overheid de Spaanse inwoners de Spanjaarden bewust maken dat castratie van de geliefde huisdieren en het chippen van de huisdieren een verplichting is. Dan scheelt dit over heel Spanje al voor 10 duizenden honden en katten aan dierenleed.
  Promotie over bovenstaande via media en televisie spots maakt de Spanjaarden misschien bewuster hoe om te gaan met je huisdier.
  Met alle respect voor alle dierenasiels en hun vrijwilligers (werk wat ik in hoge mate waardeer).
  Maar het is beter als wij eigenaren van huisdieren vertellen wat de noodzaak is van castratie en chippen. Misschien helpt dit om de hoge honden en kattenpopulatie in Spanje naar een aanvaardbaar peil te brengen.
  Dus een deel van de donaties voor promotie gebruiken en uiteraard hoge boetes als mensen zich daar niet aanhouden.

 4. Onverantwoorde hondenkwekers, broodfokkers aanpakken en niet te mals zijn bij veroordelingen. Nadenken alvorens een viervoeter in huis te nemen!!! De malafide personen bij veroordeling het in hun geldbeugel laten voelen en zullen ze met deze onwaardige handelingen misschien tweemaal nadenken. Of zijn deze mensen zo hardleers?

  1. Gelukkig niet volgens het nederlandse recht. Jazeker flink straffen, forse geldboetes zodat ze het niet meer doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken