Search
menu
Search

Politie vindt vuilniszakken vol met resten van dode honden in de bergen van Torremolinos

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie vindt vuilniszakken vol met resten van dode honden in de bergen van Torremolinos

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Seprona afdeling van de Guardia Civil heeft in het achterland en bergen van de kustplaats Torremolinos tientallen vuilniszakken gevonden die daar gedumpt zijn met afval en resten van honden. Volgens een eerste onderzoek lijkt het erop dat de resten van de honden minstens 10 jaar geleden op die plaats gedumpt werden. Men denkt daarnaast dat het om de resten gaat van jachthonden of honden die gedood zijn in het asiel van Torremolinos.

Op de plaats die bekend staat als Los Pinares in het achterland van Torremolinos heeft de Servicio de Protección a la Naturaleza (Seprona) tientallen vuilniszakken met afval gevonden, Tot grote verrassing van de agenten zat er echter niet alleen normaal afval in de zakken maar ook de botresten van naar alle waarschijnlijkheid tientallen of honderden honden. Voorlopig tast men nog in het duister waar deze honden vandaan komen maar men denkt dat de resten er al meer dan tien jaar liggen en dat het om jachthonden gaat.

Een andere mogelijkheid is dat het om de resten gaat van honden die gedood werden in het asiel van Torremolinos, een feit waarvoor de directrice inmiddels celstraf heeft gekregen. Het Parque Animal is niet zo heel erg ver verwijderd van de vindplaats van de honden resten. De directrice werd door een rechtbank schuldig bevonden voor dierenmishandeling nadat men bewezen acht dat zij samen met handlangers honderden katten en honden op illegale en pijnlijke wijze heeft vermoord.

De politie kwam de afvalzakken op het spoor nadat een inwoner van de omgeving ze tegen was gekomen bij schoonmaakwerkzaamheden van de natuur. Volgens de natuurliefhebber Sergio Morales hebben veel van de resten een halsband en zelfs nog haar waardoor hij denkt dat de honden resten er niet zo lang geleden zijn gedumpt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?