skip to Main Content
Serie over Picasso met Antonio Banderas in de hoofdrol nu op de televisie
National Geographic

Serie over Picasso met Antonio Banderas in de hoofdrol nu op de televisie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

National Geographic

MÁLAGA – De televisieserie/documentaire “Genius:Picasso” is vanaf 26 april te zien in 172 landen en in 43 talen. In de 10-delige serie over de schilder/kunstenaar uit Málaga speelt de tevens uit Málaga komende acteur Antonio Banderas een van de hoofdrollen. Het is in principe het tweede seizoen van de serie “Genius” welke door National Geographic wordt uitgezonden en waarbij het eerste seizoen over Einstein ging.

Voor het nieuwe seizoen van “genius” heeft men opnames gemaakt in Málaga, Barcelona, Parijs, Boedapest en Malta waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor Antonio Banderas en Alex Rich die samen Picasso spelen in zijn jonge en latere jaren waarbij deze laatste tijdsperiode van de beroemde Malagueño vertolkt worden door stadgenoot Banderas.

De serie is geproduceerd door Fox 21 Television Studios en Imagine Television met als coproducenten de Oscar winnende film regisseurs Brian Grazer en Ron Howard. In de serie worden 80 van de 91 jaar dat Picasso leefde getoond waarin de Spaanse schilder/kunstenaar meer dan 50.000 kunstwerken maakte, diverse huwelijken had, meerdere romances en politieke relaties had tijdens zijn turbulente leven.

Op donderdag 26 April is de eerste extra lange aflevering te zien op National Geographic waarbij de serie in 172 landen te zien is en vertaald is in 43 talen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik heb al anderhalve aflevering gezien en vond het zeer boeiend. Veel flashbacks, dus wel bij de les blijven, maar superinterressant! Helaas wordt er Engels gesproken in plaats van Spaans , en dat vind ik erg jammer. Mede omdat er stukjes spelen in de tweede wereldoorlog waar wel Duits gesproken wordt. Desalniettemin een leuke manier om een stuk geschiedenis mee te krijgen van een wereldberoemde Spanjaard!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken