skip to Main Content
Staking aangekondigd in het enige logistieke centrum van H&M van Spanje
Expansión

Staking aangekondigd in het enige logistieke centrum van H&M van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Expansión

MADRID – De medewerkers van het enige logistieke centrum van de Zweedse winkelketen H&M in Spanje gaan staken. Deze stakingen moeten gaan plaatsvinden op 30 april en 3 mei waarbij het dus kan voorkomen dat winkels van de populaire keten minder kleding zullen hebben op de stakingsdagen.

De 300 arbeiders die in het centro logistica van H&M in de gemeente Torrejón de Ardoz werken hebben stakingen aangekondigd voor 30 april en 3 mei. Vanuit dit logistieke centrum worden alle winkels in Spanje en Portugal voorzien van producten.

Er wordt gestaakt omdat de medewerkers betere arbeidsomstandigheden en de daarbij horende correcte salarissen eisen en omdat H&M zich stelselmatig niet houdt aan de afspraken die gemaakt zijn tussen de leiding van het bedrijf en de vakbonden.

De kans is dus groot dat er op deze stakingsdagen geen kleding, schoeisel en accessoires geleverd worden bij de H&M winkels in Spanje én Portugal. De vraag is natuurlijk of de gewone shopper daar iets van zal gaan merken aangezien de winkels al goed gevuld zijn. De staking valt samen met de 1-meiviering waarbij er op 1 mei een nationale feestdag is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken