Altea is culturele hoofdstad 2019-2020 in de Valencia regio

Altea is culturele hoofdstad 2019-2020 in de Valencia regio
Beeld: Pixabay

Altea is culturele hoofdstad 2019-2020 in de Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De stad Altea en het in de Els Ports gelegen Vilafranca zijn sinds 25 april de culturele hoofdsteden 2019-2020 van de autonome regio Comunidad Valenciana. Deze twee gemeenten volgen Sagunt en Potries op die de regionale culturele steden waren in 2018-2019.

Sinds drie jaar geeft de Generalitat Valenciana deze onderscheidingen of titels uit voor steden en dorpen in de eigen autonome regio. Het gaat voor het seizoen 2019-2020 om de stad Altea met meer dan 5.000 inwoners en Vilafranca in de categorie van dorpen met minder dan 5.000 inwoners.

De regionale autoriteiten waarderen de diversiteit en kwaliteit van het culturele aanbod van Altea dat zijn toeristische kant verenigt met een breed scala aan beeldende kunst, muziek, shows, podiumkunsten, literatuur en erfgoed. Vilafranca onderscheidt zich door het bestaan ​​van een cultureel aanbod dat wordt aangeboden als samenwerking tussen de gemeente en verschillende verenigingen.

Altea heeft de presentatie van ‘Altea, mar de culturas’ gepresenteerd als onderdeel van de culturele hoofdstad. De stad Altea ziet zichzelf als de moeder (madre) met 5 dochters (hijas) genaamd espectáculos (shows), arte (kunst), música (muziek), letras (literatuur), patrimonio (cultureel erfgoed).

De Comunidad Valenciana is in 2016 met het initiatief van regionale culturele hoofdsteden begonnen waarbij de eerste genomineerde in Gandia was gevolgd door Sagunt en Potries en nu dus voor Altea en Vilafranca.

Altea
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.