skip to Main Content
Altea is culturele hoofdstad 2019-2020 in de Valencia regio
Pixabay

Altea is culturele hoofdstad 2019-2020 in de Valencia regio

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De stad Altea en het in de Els Ports gelegen Vilafranca zijn sinds 25 april de culturele hoofdsteden 2019-2020 van de autonome regio Comunidad Valenciana. Deze twee gemeenten volgen Sagunt en Potries op die de regionale culturele steden waren in 2018-2019.

Sinds drie jaar geeft de Generalitat Valenciana deze onderscheidingen of titels uit voor steden en dorpen in de eigen autonome regio. Het gaat voor het seizoen 2019-2020 om de stad Altea met meer dan 5.000 inwoners en Vilafranca in de categorie van dorpen met minder dan 5.000 inwoners.

De regionale autoriteiten waarderen de diversiteit en kwaliteit van het culturele aanbod van Altea dat zijn toeristische kant verenigt met een breed scala aan beeldende kunst, muziek, shows, podiumkunsten, literatuur en erfgoed. Vilafranca onderscheidt zich door het bestaan ​​van een cultureel aanbod dat wordt aangeboden als samenwerking tussen de gemeente en verschillende verenigingen.

Altea heeft de presentatie van ‘Altea, mar de culturas’ gepresenteerd als onderdeel van de culturele hoofdstad. De stad Altea ziet zichzelf als de moeder (madre) met 5 dochters (hijas) genaamd espectáculos (shows), arte (kunst), música (muziek), letras (literatuur), patrimonio (cultureel erfgoed).

De Comunidad Valenciana is in 2016 met het initiatief van regionale culturele hoofdsteden begonnen waarbij de eerste genomineerde in Gandia was gevolgd door Sagunt en Potries en nu dus voor Altea en Vilafranca.

Altea

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. kan ik de foto van Altea op de een of andere manier downloaden? Of kunnen jullie die naar mij mailen?
    Bij voorbaat dank

    1. Deze foto is geshopped. Ik woon in Altea en er is geen plek waar je deze compositie, met op de achtergrond de Peñon de Ifach in Calpe, zo kunt nemen. Leuke foto dus, maar nep.

    2. Met de muis rechts klikken op de foto –> dan “opslaan als”
      Met de muis rechts klikken op de foto –> “afbeelding zoeken in Google”, dan zie je dezelfde foto in verschillende resoluties of andere goede foto’s bij “Visueel vergelijkbare afbeeldingen”

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken