Een op de vijf banen kan verdwijnen vanwege automatisering in Spanje

Een op de vijf banen kan verdwijnen dankzij automatisering in Spanje
Beeld: 123rf

Een op de vijf banen kan verdwijnen vanwege automatisering in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de organisatie Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económico (OCDE) wordt het werk in Spanje bedreigd door robots. Men voorspelt dat over enkele jaren een op de vijf banen zal verdwijnen dankzij de invoering van robots die het werk zullen overnemen. De automatisering zal de schuldige zijn voor de verdwijning van banen in de toekomst.

Het zal niet de eerste keer zijn dat de automatisering banen zal kosten maar het OCDE voorspelt dat 21,7% van de banen een risico heeft te verdwijnen door de automatisering en robots de komende 15 tot 20 jaar. Spanje staat daarmee op een vierde plaats want alleen in Griekenland, Slovenië en Slowakije is het risico op banenverlies groter.

Op dit moment doet Spanje het niet goed met de zogenaamde ni-ni’s, jongeren die niet studeren en niet werken (NI estudia en NI trabaja). Het percentage in Spanje 19,9% wat 4% gestegen is ten opzichte van 2007. De toekomst van deze groep van de arbeidsbevolking is niet rooskleurig aangezien de automatisering vaak plaatsvindt in de minder opgeleide banen.

Daarnaast heeft Spanje het probleem van tijdelijke arbeidscontracten waarbij dit percentage 26,7% is in Spanje terwijl het gemiddelde bij de OCDE 11,2% is aldus het onderzoek ‘El Futuro del Trabajo’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.