Search
menu
Search

Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De Guardia Civil heeft in Nijar in de provincie Almería een hond en vier wilde zwijnen uit een 10 meter diepe en 2,5 meter brede put gehaald. Dat gebeurde afgelopen 21 april rond 18.30 uur in het gebied dat ‘Paraje Cerro Lobos’ heet. De politie werd gewaarschuwd door de eigenaren van de hond die in de put was gevallen.

De eigenaren van de hond waren met hun trouwe viervoeter aan het wandelen toen de hond in een onafgedekte put viel. De baasjes van de hond konden zelf niets doen maar hadden wel gezien dat er meer dieren op de bodem van de put zaten. Uiteindelijk konden de eigenaren van de hond de politie lokaliseren die meteen in actie kwam.

De verlaten en onafgedekte put bevindt zich op zo’n 400 meter van het Carnaje strand in Nijar. De politie besloot met de voertuigen naar de put te rijden aangezien er geen rotsen of bomen zijn om eventueel een touw aan vast te knopen. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat in de 10 meter diepe en 2,5 meter brede put niet alleen de hond lag maar ook vier wilde zwijnen (jabalís) opgesloten zaten.

De agenten die ter plaatse waren besloten als eerste de hond uit de put te halen voordat een team van specialisten werd gebeld. Uiteindelijk kon de hond gered worden en haalden de specialisten ook de gestresste wilde zwijnen uit de put. Na de redding en korte controle door een dierenarts werden de wilde zwijnen losgelaten.

De omgeving van de put werd door politie linten afgezet en er werd uitgezocht van wie het terrein is waar de waarschijnlijk illegale maar onafgedekte put zich bevindt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?