skip to Main Content
Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería
Guardia Civil

Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De Guardia Civil heeft in Nijar in de provincie Almería een hond en vier wilde zwijnen uit een 10 meter diepe en 2,5 meter brede put gehaald. Dat gebeurde afgelopen 21 april rond 18.30 uur in het gebied dat ‘Paraje Cerro Lobos’ heet. De politie werd gewaarschuwd door de eigenaren van de hond die in de put was gevallen.

De eigenaren van de hond waren met hun trouwe viervoeter aan het wandelen toen de hond in een onafgedekte put viel. De baasjes van de hond konden zelf niets doen maar hadden wel gezien dat er meer dieren op de bodem van de put zaten. Uiteindelijk konden de eigenaren van de hond de politie lokaliseren die meteen in actie kwam.

De verlaten en onafgedekte put bevindt zich op zo’n 400 meter van het Carnaje strand in Nijar. De politie besloot met de voertuigen naar de put te rijden aangezien er geen rotsen of bomen zijn om eventueel een touw aan vast te knopen. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat in de 10 meter diepe en 2,5 meter brede put niet alleen de hond lag maar ook vier wilde zwijnen (jabalís) opgesloten zaten.

De agenten die ter plaatse waren besloten als eerste de hond uit de put te halen voordat een team van specialisten werd gebeld. Uiteindelijk kon de hond gered worden en haalden de specialisten ook de gestresste wilde zwijnen uit de put. Na de redding en korte controle door een dierenarts werden de wilde zwijnen losgelaten.

De omgeving van de put werd door politie linten afgezet en er werd uitgezocht van wie het terrein is waar de waarschijnlijk illegale maar onafgedekte put zich bevindt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Het hondje heeft véél geluk gehad dat hij de val overleefd heeft en de evers hem niet opgegeten of gedood hebben.

  2. wat is er toch met al die onafgedekte putten, ze moesten de eigenaars een zeer hoge boete geven zodat er niet nog meer ongelukken gebeuren

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken