Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Hond en vier wilde zwijnen uit een put gered in Almería
Beeld: Guardia Civil

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 2 jaar geleden.

ALMERÍA – De Guardia Civil heeft in Nijar in de provincie Almería een hond en vier wilde zwijnen uit een 10 meter diepe en 2,5 meter brede put gehaald. Dat gebeurde afgelopen 21 april rond 18.30 uur in het gebied dat ‘Paraje Cerro Lobos’ heet. De politie werd gewaarschuwd door de eigenaren van de hond die in de put was gevallen.

De eigenaren van de hond waren met hun trouwe viervoeter aan het wandelen toen de hond in een onafgedekte put viel. De baasjes van de hond konden zelf niets doen maar hadden wel gezien dat er meer dieren op de bodem van de put zaten. Uiteindelijk konden de eigenaren van de hond de politie lokaliseren die meteen in actie kwam.

De verlaten en onafgedekte put bevindt zich op zo’n 400 meter van het Carnaje strand in Nijar. De politie besloot met de voertuigen naar de put te rijden aangezien er geen rotsen of bomen zijn om eventueel een touw aan vast te knopen. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat in de 10 meter diepe en 2,5 meter brede put niet alleen de hond lag maar ook vier wilde zwijnen (jabalís) opgesloten zaten.

De agenten die ter plaatse waren besloten als eerste de hond uit de put te halen voordat een team van specialisten werd gebeld. Uiteindelijk kon de hond gered worden en haalden de specialisten ook de gestresste wilde zwijnen uit de put. Na de redding en korte controle door een dierenarts werden de wilde zwijnen losgelaten.

De omgeving van de put werd door politie linten afgezet en er werd uitgezocht van wie het terrein is waar de waarschijnlijk illegale maar onafgedekte put zich bevindt.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.