Aantal hotelovernachtingen in maart in Spanje met 61% gedaald

Aantal hotelovernachtingen in maart in Spanje met 61% gedaald
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) is het aantal hotelovernachtingen in de maand maart met -61,1% gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2019. Dat is uiteraard ook niet zo verwonderlijk omdat vanwege de corona-crisis in Spanje op 15 maart de noodtoestand werd afgekondigd en op 26 maart alle hotels en toeristische accommodaties gesloten werden.

In maart vonden er 8,3 miljoen hotelovernachtingen plaats wat -61,1% minder is dan maart 2019. Wat betreft de Spaanse (nationale) toeristen daalde dit met -64,9% en wat betreft internationale toeristen daalde dit met -58,9%, aldus het INE. De daling zit in dezelfde lijn als januari en februari waarin het aantal hotelovernachtingen in Spanje ook al met -21,6% daalde ten opzichte van vorig jaar.

Regio’s

De meeste hotelovernachtingen bij de Spaanse (nationale) toeristen vonden plaats in Andalusië met 23,2% van het totaal gevolgd door Catalonië met 12,1%, de Madrid regio met 11,9%, de Valencia regio met 10,9%, Castilië en León met 6,5%, de Canarische Eilanden met 6,2% en Aragón met 5,4%.

Bij de internationale (buitenlandse) toeristen is een ander beeld te zien en vonden de meeste hotelovernachtingen plaats op de Canarische Eilanden met 46% van het totaal gevolgd door Catalonië met 13,8%, Andalusië met 13,8%, Madrid regio met 8%, Valencia regio met 7,8% en de Balearen met 5,9%.

Nationaliteiten

Als we kijken naar de buitenlanders die in de maand maart naar Spanje kwamen dan is te zien dat (zoals altijd) de Britten met 23,5% van het totaal aantal hotelovernachtingen de grootste groep waren gevolgd door de Duitsers met een aandeel van 21,6%. Maar bij deze twee belangrijke internationale groepen toeristen daalden de hotelovernachtingen in maart met -57,3% in het geval van de Britten en -54,9% wat betreft de Duitsers.

De Nederlandse toeristen hebben een aandeel van 3,9% van het totaal wat bij de Belgische vakantiegangers 2,9% is. Ook bij de Nederlanders daalde het aantal hotelovernachtingen met -57,5% wat bij de Belgen -59,2% was.

Bekijk HIER de informatie van het INE (PDF)

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.