In Spanje worden meer 15 jaar oude dan nieuwe auto’s verkocht

In Spanje worden meer 15 jaar oude dan nieuwe auto’s verkocht
Beeld: Canva

In Spanje worden meer 15 jaar oude dan nieuwe auto’s verkocht

MADRID – Volgens de gegevens van de vereniging van autoverkopers Ganvam zijn in Spanje in januari, februari en maart 167.120 personenwagens verkocht die 15 jaar of ouder zijn terwijl in dezelfde maanden er 164.399 nieuwe personenwagens werden verkocht. Deze stijging van tweedehands voertuigen is te danken aan de halfgeleiders crisis en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. 

In totaal werden in het eerste trimester dit jaar (2022) 449.086 personenwagens en 4×4 voertuigen verkocht in Spanje, een kleine daling van 1,8% ten opzichte van 2021. Het afgelopen jaar (2021) werden in Spanje 851.210 tweedehands personenwagens verkocht in Spanje terwijl er 859.477 nieuwe personenwagens werden verkocht.

Terwijl het aantal verkochte tweedehands personenwagens van 15 jaar en ouder met 13,2% gestegen is in het eerste trimester naar 167.120 exemplaren, stegen ook de verkopen van andere tweedehands modellen. Als gekeken wordt naar de personenwagens die tussen de 5 en 8 jaar oud zijn dan stegen deze verkopen met 17% naar 43.145 exemplaren. Er werden echter echter minder personenwagens verkocht tussen de 1 en 3 jaar oud met een daling van 42,9% naar 26.614 exemplaren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.