Search
menu
Search

Belg vaart met twee kilo cocaïne en andere drugs naar Mallorca en wordt betrapt

Belg vaart met twee kilo cocaïne en andere drugs naar Mallorca en wordt betrapt
Beeld: Guardia Civil / web

Belg vaart met twee kilo cocaïne en andere drugs naar Mallorca en wordt betrapt

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een 35-jarige Belgische man is het afgelopen weekeinde aangehouden in de haven van Palma op het Baleareneiland Mallorca. De arrestatie gebeurde nadat een politiehond iets verdachts rook in het laadruim van de touringcar waarin de Belgische man zat toen hij recent met een ferry vanuit Barcelona aan was gekomen bij het eiland. In de koffer van de man werden twee kilo cocaïne en twee kilo andere methamfetamine aangetroffen.

Een Belgische toerist die recent op het eiland aankwam met een schip uit Barcelona, werd afgelopen zaterdag opgemerkt door een anti-drugssong van de Guardia Civil in de haven van Palma. De hond merkte zijn koffer op, waarna de politie de bagage doorzocht die in een bus was geplaatst. Tijdens de doorzoeking vonden de agenten zes pakketten met verdovende middelen, waaronder twee kilo cocaïne en twee kilo methamfetamine. De eigenaar van de bagage, een 35-jarige man van Belgische nationaliteit, werd gearresteerd wegens vermoedelijke betrokkenheid bij een overtreding tegen de volksgezondheid.

De gebeurtenissen vonden plaats tijdens de standaardcontroles van de Guardia Civil in de haven van Palma, gericht op voertuigen en passagiers die aankwamen op verschillende veerboten naar Mallorca. De UDAIFF eenheid en de hondenbegeleiders van de Cinlógico groep maakten deel uit van dit team. Hun belangrijkste doel is het opsporen en bestrijden van drugshandel, smokkel en andere fiscale misdrijven.

Tijdens een controle van een bus met passagiers die net op Mallorca was aangekomen vanuit Barcelona, merkte een anti-drugssong van de Guardia Civil een koffer op die in de kofferbak van de bus was geplaatst. Omdat de bagage mogelijk verdovende middelen bevatte, vroegen de agenten de eigenaar, een 35-jarige man van Belgische afkomst, om de koffer voor hun ogen te openen. Hun vermoedens werden snel bevestigd toen er zes pakketten met narcotica werden gevonden in de koffer, waarvan twee kilo cocaïne en twee kilo methamfetamine. De eigenaar van de koffer werd onmiddellijk gearresteerd op verdenking van een overtreding tegen de volksgezondheid.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?