skip to Main Content

Ibiza lijdt onder grootste bosbrand ooit op het eiland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – (Redactie) Afgelopen woensdag is er een bosbrand uitgebroken op het eiland Ibiza en inmiddels is de vlammenzee nog niet onder controle. Een dag na het begin van de bosbrand in de zona de Morna, in Sant Joan de Llabritja, is er inmiddels 1.500 hectare pijnboombos in rook opgegaan. Het gaat nu al om de grootste bosbrand ooit op net drukbezochte eiland Ibiza.

Vanwege het feit dat het in dit gedeelte van het eiland veel bomen dicht op elkaar staan kunnen de vlammen wild om zich heen slaan en is de vuurzee moeilijk onder controle te krijgen. Er zijn inmiddels diverse helikopters en blusvliegtuigen de meer dan 150 brandweermannen aan het helpen in hun strijd tegen het vuur. Ook het leger is inmiddels ingezet om te helpen en de minister van defensie, Carme Chacón, is naar Ibiza vertrokken om te kijken hoe het bluswerk vordert.

Aangestoken

Vanaf het begin van de bosbrand had de brandweer al het idee dat de vuurzee was aangestoken, mede vanwege het feit dat er drie punten bleken te zijn waar het vuur was aangestoken. Inmiddels heeft de politie een 50 jarige inwoner aangehouden op verdenking van de het veroorzaken van de nu al grootste bosbrand ooit op Ibiza. Volgens de aangehouden M.C.C was hij bezig om met een bijenroker zijn bijen onder bedwang te houden toen ongewild het vuur de bosbrand veroorzaakte. Het politieonderzoek loopt in ieder geval nog.

Andere bosbranden op Ibiza

In augustus 2010 vond er ook al een enorme bosbrand plaats in Sant Joan de Labritja waarbij toen 375 hectare bos in rook opging. Daarnaast moesten er zo’n 1.500 mensen via het water en de lucht geëvacueerd worden. Het blussen van deze brand duurde toen 12 dagen. In 1983 werd er 480 hectare bos vernietigd door een bosbrand in Santa Eulària des Riu, een brand die tot deze week als grootste ooit gold op het eiland Ibiza. De grootste brand op de Balearen vond echter plaats in 192 op het eiland Mallorca waar toen in Artà 1.970 hectare bos in vlammen opging.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend