skip to Main Content

Telefónica wil in vijf jaar 8.500 banen schrappen in thuisland Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het Spaanse Telefónica wil de komende vijf jaar in Spanje 8.500 banen schrappen, of 25 procent van zijn personeelsbestand in het land. Dat heeft een bron dichtbij het dossier donderdag gemeld. Het bedrijf kondigde in april aan dat 6.500 jobs de komende drie jaar zouden sneuvelen.

Telefónica zou met de bonden nu een verlenging van het plan onderhandeld hebben met twee jaar, en een verhoging van het aantal jobs dat verloren gaat tot 8.500. Het zou daarbij enkel gaan om vrijwillig vertrek.

De aankondiging van Telefónica dat het banen wilde schrappen zorgde eerder voor grote verontwaardiging bij de Spaanse vakbonden, aangezien Telefónica in 2010 recordresultaten neerzette, met een nettowinst die met 30,8 procent toenam tot 10,17 miljard euro.

Ook de Spaanse minister van Economie reageerde verbaasd op de plannen, nu Spanje kampt met een werkloosheidsgraad van meer dan 21 procent. Daarnaast is de regering niet van plan om de hoge kosten van werkelozen op zich te nemen en ook de vakbonden willen dat deze betaald gaan worden door Telefónica zelf. Men heeft het over zo’n 430 miljoen euro.

Telefónica is de op een na grootste telecomoperator in Europa naar beurswaarde, na Vodafone.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend