skip to Main Content
Cocaïne onderschept op Nederlandse vissersboot nabij Canarische Eilanden

Cocaïne onderschept op Nederlandse vissersboot nabij Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cocaine1CANARIAS – Ter hoogte van de Canarische eilanden is een lading van 1.950 kilo cocaïne onderschept op een vissersboot van wie de bemanning op beschuldiging van drugssmokkel is gearresteerd, zo heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. Het gaat om drie inwoners van Kaapverdië en een Nederlander.

De speurders hadden lucht gekregen van de smokkel en konden een vissersboot vinden die eigendom is van een Nederlander die in het Zuid-Spaanse Andalusië woont en die zonder vlag te voeren sinds april in de Atlantische Oceaan voer.

Omdat de politie een overladen van de drugs op andere schepen richting Spanje vreesde, heeft zij met hulp van de Spaanse marine de boot op zowat 1.500 km van de Canarische eilanden geënterd. In het scheepsruim zijn 85 balen cocaïne gevonden, samen 1,8 ton wegend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken