Champions League voor derde keer op rij gewonnen door Real Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Champions League 2017/2018 is gewonnen door Real Madrid waarmee ze de 13e Champions finale hebben gewonnen en het derde jaar op rij. Gedurende de eerste helft was het een over en weer waarbij beide teams gelijk speelden. De doelpunten kwamen in de tweede helft.

Het duurde tot de 50e minuut voordat het eerste doelpunt viel in het voordeel van Real Madrid. Benzema maakte handig gebruik van een domme fout van de Liverpool doelman om 1-0 te maken.

Het feest voor Real Madrid duurde echter niet lang want nog geen 4 minuten later maakte Mané in de 54e minuut voor Liverpool de gelijkmaker waardoor het 1-1 werd.

Real Madrid wist echter in de 64e minuut weer op een 2-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Bale, die nog maar enkele minuten op het veld was gekomen en een geweldige omhaal maakte om de bal in het doel van Liverpool te knallen.

Precies de Real Madrid speler die nu niet precies de meeste minuten heeft gespeeld dit seizoen en wellicht de Koninklijke gaat verlaten Gareth Bale maakte in de 83e minuut zijn tweede doelpunt en zorgde voor 3-1. Opnieuw maakte de Liverpool doelman een monumentale flater.

Historisch

Real Madrid heeft opnieuw geschiedenis geschreven en men kan met recht zeggen dat de Spaanse club de beste is ter wereld. Niet alleen wist Real Madrid de 13e Champions League titel te winnen maar de laatst drie jaar deed de Koninklijke dat ook nog eens op rij, iets wat nog nooit vertoond is in de moderne versie van de Europese competitie (want tussen 1956 en 1960 deed de club dat 5 keer achter elkaar).

Het is voor Real Madrid echter wel de enige “belangrijke” titel aangezien de club het niet goed deed in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga en ook niet in de Spaanse Beker competitie Copa del Rey. Beiden werden gewonnen door “aartsrivaal” FC Barcelona dit voetbalseizoen. Real Madrid wist wel het Wereld Club Kampioenschap op naam te schrijven dit jaar wat gezien kan worden als een tweede titel.

Geschiedenis

Real Madrid won de eerste Champions League titel in 1956 gevolgd door de titels in 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarna won Real Madrid de titels in de jaren 1966,1998, 2000, 2002, 2004 en als laatst in 2014, 2016, 2017 en nu dus ook in 2018.

Op de lijst van clubs met de meeste bekers staat Real Madrid met de nu 13 bekers ver bovenaan en op afstand van de 7 bekers van AC Milan en 5 bekers van Bayern München, FC Barcelona en Liverpool.