skip to Main Content
De Costa Dorada heeft een record van 3 miljoen bezoekers gehad in het laagseizoen
Turismo de Salou

De Costa Dorada heeft een record van 3 miljoen bezoekers gehad in het laagseizoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Winermaanden meer toeristen aan de Costa Dorada

Turismo de Salou

TARRAGONA – Tussen januari en april van dit jaar zijn er 9% meer toeristen naar de Costa Dorada gekomen voor een verblijf. In het laagseizoen is het doorgaans vele malen rustiger dan in het zomerseizoen maar het lijkt er op dat dit jaar ook veel mensen kozen voor een verblijf aan de Costa Dorada in het laagseizoen. Nu moet wel worden opgemerkt dat de Semana Santa Paasweek, een drukke vakantieperiode, dit jaar geheel in de maand maart viel.

De kustplaatsen Salou, Cambrils en La Pineda hebben de wintermaanden van dit jaar tussen januari en april bijna 3 miljoen mensen op bezoek gehad, iets wat uitzonderlijk te noemen is aangezien de wintermaanden niet bepaald de drukste periode zijn aan de Costa Dorada.

Volgens de gegevens van de Federación Empresarial de Hostelería y Turismo de la provincia de Tarragona die gepubliceerd zijn in Hosteltur zijn er ook meer Nederlanders en Belgen deze wintermaanden naar een van de eerder genoemde kustplaatsen gekomen.

Vooral de stijging van het aantal Belgen valt op met 41% ten opzichte van een stijging van Nederlandse bezoekers/vakantiegangers met 21%. De grootste groep stijgers was echter de Duitsers met 42,8% dan de Belgen met 41% en de Ieren met 40,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Het aantal Britten steeg met 27,4%, Nederlanders dus met 21%, de Russen met 14%, de Portugezen met 8,3%, de Spanjaarden met 6,7%, Fransen met 3,2% en de Italianen met 3%.

Federación Empresarial de Hostelería y Turismo de la provincia de Tarragona verwacht niet dat deze stijging de hele zomer of het hele jaar zal plaatsvinden omdat Spanje en dus ook de Costa Dorada te maken hebben met de stijging van het aantal toeristen die weer kiezen voor vakanties in Turkije, Griekenland en Egypte. De afgelopen jaren gingen daar minder vakantiegangers naar toe en koos men liever voor Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Lijkt mijn een beetje overdreven 3 miljoen bezoekers in de winter maanden
    Dan is bijna alles dicht Salou is ook bijna alles dicht er zijn geen toeristen .want de temperatuur is in die maanden veels te laag.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken