Autonome regio Valencia wil vanaf 1 juni naar Fase 2 gaan

Autonome regio Valencia wil vanaf 1 juni naar Fase 2 gaan
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Afgelopen maandag 25 mei ging 47% van de inwoners van Spanje over van Fase 1 naar Fase 2 met meer versoepelingen op weg naar het zogenaamde ‘nieuwe normaal’ na de corona-crisis. Alle regio’s die zich in Fase 1 bevonden vroegen vorig week aan om naar de nieuwe Fase te gaan behalve de Valencia regio die nog liever wilde wachten.

In de Valencia regio heeft men ervoor gekozen om niet per provincie, te weten Alicante, Valencia en Castellón, over te gaan naar de Fasen van het de-escalatieproces maar per de verwarrende gezondheidsdistricten waar er 24 van zijn.

Dat zorgde ervoor dat op 4 mei 10 van die districten konden overgaan naar Fase 1 maar 14 districten tot 11 mei moesten wachten om in die Fase te belanden, dit tot groot ongenoegen van de regionale regering in de Valencia regio. 

Als men min of meer het schema van het de-escalatieproces had gehandhaafd dan waren deze 10 districten afgelopen maandag 25 mei overgegaan naar Fase 2 en zou de rest van de autonome regio opnieuw een Fase achterblijven in Fase 1.

Dat wilde de Generalidad Valenciana voorkomen en dus werd besloten met de hele autonome regio als een blok over te schakelen naar Fase 2. Daarvoor gaat de regio op woensdag een verzoek indienen bij het Ministerie van Volksgezondheid die daarover op vrijdag zal beslissen.

De regio meent nu wel aan de gezondheidscriteria te voldoen om over te gaan naar een nieuwe Fase. De afgelopen 15 dagen is het aantal besmettingsgevallen met 23% toegenomen maar daalde het aantal ziekenhuisopnames naar minder dan de helft als 15 dagen geleden en liggen er nog maar 32 corona-patiënten op de intensive care.

De regio heeft flink haar best gedaan om het aantal PCR-tests op te voeren waardoor er slechts 7% van de 5.300 geteste personen afgelopen donderdag en vrijdag positief op COVID-29 getest werd.

De kans is dus groot dat de inwoners en personen die op dit moment in een van de drie provincies van de autonome regio Valencia verblijven vanaf maandag 1 juni kunnen genieten van de versoepelingen die gepaard gaan met Fase 2. Op vrijdag zal de beslissing daarover door het Ministerie van Volksgezondheid bekend worden gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.