skip to Main Content
Een op de vier Spaanse jongeren is een ni-ni

Een op de vier Spaanse jongeren is een ni-ni

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een op de vier Spaanse jongeren en studeert niet en werkt niet, de zogenaamde ni-ni cultuur van “ni trabajar, ni estudiar”. Volgens een recent onderzoek van het OCDE zijn dat dus 24,4% van de jongeren tussen 15 en 29 jaar die niet werken en niet studeren, dat is een stijging van 69% tussen 2008 en 2011.

Spanje staat wat betreft het percentage van 24,4% van de jongeren tussen de 15 en 29 jaar die niet studeren en niet werken aan kop. Het gemiddelde van de Europese landen is 16% van de jongeren die een zogenaamde ni-ni zijn, iemand die én niet studeert én niet werkt.

Toch blijkt uit het onderzoek dat er een toename is van jongeren die na het verplichte onderwijs verder gaan studeren, van 81% in 2008 naar 86% in 2011.

In Spanje is bijna de helft van de jongeren werkloos en daarnaast vertrekken er steeds meer jongeren naar het buitenland op zoek naar werk en betere kansen dan wat zij kunnen hebben in Spanje. Ondanks het feit dat er veel Spaanse jongeren naar landen vertrekken als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot Brittannië en Griekenland, geeft het merendeel aan dit slechts tijdelijk te willen doen en mocht de situatie in Spanje beter worden weer zullen terugkeren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken