skip to Main Content
Directrice van het Alhambra in Granada aangehouden op verdenking van fraude

Directrice van het Alhambra in Granada aangehouden op verdenking van fraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

maria1GRANADA – De fraude en corruptie gaat in Spanje verder dan alleen maar de politiek nu ook de directrice van het Alhambra, het wereldberoemde Moorse paleizencomplex in Granada, op verdenking van fraude en geld verduistering werd aangehouden. De verduistering die María del Mar Villafranca samen met enkele andere personen zou hebben gepleegd, heeft alles te maken met de verhuur en huur van de audiogidsen.

De directrice moest donderdag al voor de rechter verschijnen om samen met diverse andere ambtenaren een verklaring af te leggen over de vermeende fraude. Alles draait om een vermoedelijke verduistering van publieke gelden bij de uitgifte van de licenties aan het bedrijf wat verantwoordelijk is voor de audiogidsen, de gehoorapparaten waarop men in diverse talen tekst en uitleg krijgt over het Alhambra en het Generalife.

Schijnbaar heeft de directrice zonder toestemming gekozen voor een bedrijf wat de zaakjes niet helemaal op orde had. Alles wijst erop dat María del Mar Villafranca voor het verlenen van de vergunning geld heeft ontvangen, iets wat gezien kan worden als fraude en zelfs omkoping. Daarnaast zou de directrice publiek geld verduisterd hebben bij de verlening van de vergunningen.

Tijdens de verklaring voor de rechter gaf de directrice aan dat er helemaal niets waar is van de aantijgingen van de politie en dat alles in orde is met de verlening van de vergunningen voor de diensten van de audiogidsen. Of dat ook zo is moet nu verder onderzocht worden om daarnaast te achterhalen of er nog meer mensen bij betrokken zijn.

Ondertussen is de directrice voorlopig op non actief gezet en heeft ze huisarrest waarbij ze zich regelmatig moet melden totdat er een rechtszaak begint en/of het onderzoek is afgerond – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken