skip to Main Content
Spaanse minister van onderwijs, cultuur en sport vervangen

Spaanse minister van onderwijs, cultuur en sport vervangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wert1MADRID – President Mariano Rajoy zei keer op keer dat er geen veranderingen in zijn regering zouden komen nadat men de regionale en lokale verkiezingen op veel plaatsen in Spanje verloor afgelopen mei. Slechts enkele dagen na zijn laatste aankondiging komt er toch een wijziging, de minister van onderwijs, cultuur en sport waarbij de omstreden en niet echt populaire José Ignacio Wert wordt vervangen door Íñigo Méndez de Vigo.

Veel mensen in de wereld van het onderwijs, cultuur en sport zullen erg blij zijn met het ontslaan van de minister Wert als minister van onderwijs, cultuur en sport. Onder zijn beleid werden er veel aanpassingen gedaan in het onderwijssysteem waarbij niet iedereen daar blij mee was. Ook de mensen in de cultuur en sport hadden het niet zo op José Ignacio Wert als minister vanwege zijn immer doorgaande bezuinigings- en hervormingsbeleid.

De 55 jarige Wert werd eigenlijk al sinds zijn aanstelling in november 2011 aan de schandpaal genageld en de jaren daarna werd Wert altijd de slechtst beoordeelde minister van de regering-Rajoy. José Ignacio Wert zal nu vervangen gaan worden door een Europa vertegenwoordiger van de PP in Brussel, de 55 jarige Íñigo Méndez de Vigo, niet de makkelijkste naam – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken