skip to Main Content
Eerste siesta bar van Spanje geopend in zakencentrum Madrid

Eerste siesta bar van Spanje geopend in zakencentrum Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ondanks het feit dat iedereen bij het woord siesta meteen aan Spanje denkt, waren het andere landen zoals Japan, Argentinië en zelfs België die eerder met het idee kwamen om geld te verdienen met het moment van rust. Nu heeft Spanje dan eindelijk haar eerste siesta bar (als dat al de juiste benaming is) waar men voor weinig geld even tot rust kan komen door de ogen te sluiten of afstand te nemen van het drukke leven. Het “Siesta & Go” is gelegen in het AZCA zakencentrum in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Voor 20 euro voor een siësta of rustmoment van drie uur krijgt de bezoeker bij Siesta & Go een eigen kamer/ruimte om de ogen te sluiten, rustig te internetten (wifi is gratis), een boek te lezen of gewoon om even niets te doen. Het is voor diegene die niet veel tijd hebben om een lange siesta te houden ook mogelijk om voor slechts minuten een ruimte te huren. Prijzen zijn afhankelijk van of je een eigen “luxe” ruimte wilt hebben, een bank, een stapelbed of luxe bed. Er zijn bij Siesta & Go verschillende mogelijkheden om tot rust te komen.

De eigenaren van Siesta & Go kwamen op het idee tijdens een reis naar Japan waar inmiddels honderden van dit soort siesta ruimtes te vinden zijn. In het land van de siesta, Spanje dus, was echter nog geen enkel lokaal te vinden die dit soort service bood. Weliswaar zijn er veel hotels die kamers verhuren voor slechts enkele uren maar dat is niet helemaal hetzelfde, aldus intitiatiefneemster María Estrella Jorro de Inza.

Eenmaal in de siesta bar krijgen de klanten slippers en gemakkelijke kleding voor diegene die de stropdas en/of naaldhakken uit wil doen. Daarna kunnen de siesta slapers tegen verschillende prijzen genieten van de installaties: drie euro voor een half uur als dat in een kamer is of twee euro voor een luxe stapelbed of 1,5 euro voor een bank, etc. Tot nu toe is de gemiddelde leeftijd van de siesta bezoekers tussen de 30 en 45 jaar en komen er zowel mannen als vrouwen naar Siesta & Go.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. hmmm 6 euro voor een kamer voor 1 uur, goe gezien van die mensen en da is goedkoop zeg, stropdas uit en de naaldhakken..en rusten maar… den bar zal draaien zulle..
    allee het zal voor iets goed zijn toch, relaxen kan men op verschillende manieren he

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by