Eerste siesta bar van Spanje geopend in zakencentrum Madrid

Eerste siesta bar van Spanje geopend in zakencentrum Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ondanks het feit dat iedereen bij het woord siesta meteen aan Spanje denkt, waren het andere landen zoals Japan, Argentinië en zelfs België die eerder met het idee kwamen om geld te verdienen met het moment van rust. Nu heeft Spanje dan eindelijk haar eerste siesta bar (als dat al de juiste benaming is) waar men voor weinig geld even tot rust kan komen door de ogen te sluiten of afstand te nemen van het drukke leven. Het “Siesta & Go” is gelegen in het AZCA zakencentrum in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Voor 20 euro voor een siësta of rustmoment van drie uur krijgt de bezoeker bij Siesta & Go een eigen kamer/ruimte om de ogen te sluiten, rustig te internetten (wifi is gratis), een boek te lezen of gewoon om even niets te doen. Het is voor diegene die niet veel tijd hebben om een lange siesta te houden ook mogelijk om voor slechts minuten een ruimte te huren. Prijzen zijn afhankelijk van of je een eigen “luxe” ruimte wilt hebben, een bank, een stapelbed of luxe bed. Er zijn bij Siesta & Go verschillende mogelijkheden om tot rust te komen.

De eigenaren van Siesta & Go kwamen op het idee tijdens een reis naar Japan waar inmiddels honderden van dit soort siesta ruimtes te vinden zijn. In het land van de siesta, Spanje dus, was echter nog geen enkel lokaal te vinden die dit soort service bood. Weliswaar zijn er veel hotels die kamers verhuren voor slechts enkele uren maar dat is niet helemaal hetzelfde, aldus intitiatiefneemster María Estrella Jorro de Inza.

Eenmaal in de siesta bar krijgen de klanten slippers en gemakkelijke kleding voor diegene die de stropdas en/of naaldhakken uit wil doen. Daarna kunnen de siesta slapers tegen verschillende prijzen genieten van de installaties: drie euro voor een half uur als dat in een kamer is of twee euro voor een luxe stapelbed of 1,5 euro voor een bank, etc. Tot nu toe is de gemiddelde leeftijd van de siesta bezoekers tussen de 30 en 45 jaar en komen er zowel mannen als vrouwen naar Siesta & Go.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.