skip to Main Content
Ryanair cabinepersoneel wil eind juli gaan staken in Spanje
ryanair.com

Ryanair cabinepersoneel wil eind juli gaan staken in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking cabinepersoneel Ryanair Spanje op komst

ryanair.com

MADRID – De passagiers die de komende juli en augustus met Ryanair naar een bestemming tussen Nederland, België en Spanje gaan vliegen moeten wellicht rekening gaan houden met stakingen van het personeel. Meer dan 5.000 leden van het cabinepersoneel van de Ierse low cost vlieger beslissen eind juni/begin juli of ze eind juli of begin augustus het werk gaan neerleggen.

De vertegenwoordigers van meer dan 5.000 leden van het cabinepersoneel, in het Spaans tripulantes de cabina (TCP), in Spanje, België, Portugal en waarschijnlijk ook Nederland en Duitsland beslissen binnenkort of ze eind juli gaan staken. De reden voor deze stakingsdreiging is omdat men wil dat Ryanair na jaren van beloftes eindelijk een keer de vakbonden van het personeel erkent.

De mogelijke staking kan gevolgen hebben voor meer dan 115.000 passagiers van Ryanair vluchten per dag aangezien er minstens zes dagelijkse vluchten met gemiddeld 190 passagiers geannuleerd zullen worden. En dat is dan alleen voor de bijna 100 vliegtuigen die gestationeerd zijn in Spanje. De bijna 1.800 piloten van Ryanair steunen de stakingen maar het is nog onzeker of ook zij meedoen met de staking die tussen de een en drie dagen zal gaan duren.

De precieze stakingsdagen zijn nu nog onbekend en hangen helemaal af van de vakbonden die na 30 juni hierover gaan beslissen. Uiteindelijk is het Ryanair die de beslissing maakt want als de vliegmaatschappij voor 30 juni geen concreet antwoord geeft gaan de vertegenwoordigers van het cabinepersoneel op 3 en 4 juli om de tafel zitten om te beslissen wat men gaat doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. hartstikke mooi! ik ben ondertussen al gestopt met het vliegen met Ryanair, naar Nederland met KLM en andere landen in Europe Norwegian en Vueling! tot nooit meer!

 2. Ze staken niet voor dat “hongerloontje”, ze staken omdat ze willen dat de vakbonden erkend worden. Zodat ze nadien gemakkelijker/vaker kunnen staken en toch betaald worden… Vakbonden zijn het vergif in deze maatschappij. De enigen die telkens gepest worden zijn de burgers die ofwel niet kunnen gaan werken, ofwel niet met vakantie kunnen. Maar de vluchten die onze ministers telkens vervoeren… die gaan wel altijd gewoon door. Op die vluchten durven ze niet staken. Dat zou nochtans veel eerlijker zijn!

 3. waarom altijd fitten op Ryanair ????? Niemand is verplicht met deze maatschappij te vliegen .Trouwens de piloten van Brussels airline willen ook gaan staken ,onderbetaald en te hoge werkdruk .In Frankrijk hetzelfde ¡¡¡

 4. Jammer dat staken blijkbaar de enige manier is om druk op de ketel te zetten. Het treft altijd de verkeerde personen.
  Ze kunnen de vluchten best wat duurder maken, lijkt me, dat zal het verschil toch niet maken tussen wel en niet op vakantie gaan/kunnen? Als die extra kosten terechtkomen bij de mensen met het hongerloontje, prima! Als dat dan maar zo is……

 5. Heb al een aantal weken geleden als ‘preventieve’ maatregel besloten om voor de rest van dit jaar geen tickets bij Ryanair meer te boeken. Ook Vueling staat bij mij op de watch-list qua arbeids-onrust…

  Niet zo erg als een geannuleerde vlucht, vooral i.v.m. alle vervolg-ellende (hotel, auto-huur etc.).

  Voor wat betreft vertrek uit Alicante met als bestemming Nederland zijn Transavia en EasyJet wel safe aangezien deze maatschappijen recent akkoorden met het personeel hebben bereikt. KLM weet in niet.

 6. Het zou fijn zijn als de redactie eens een keer publiceert wat voor hongerloontjes deze medewerkers betaald krijgen. Dat zou heel wat begrip kweken en ook uitleggen waarom vliegen voor een paar tientjes helemaal niet kan.

  1. Voor een paar tientjes vlieg je ook met andere maatschappijen
   En in juli aug is Ryanair zo goedkoop niet
   Vlieg altijd met Ryanair maar nog nooit gevlogen voor een paar tientjes
   Simpel, ik vlieg graag met Ryanair

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken