skip to Main Content
Tankstations Spanje krijgen extra tijd voor installatie oplaadpalen
Pixabay

Tankstations Spanje krijgen extra tijd voor installatie oplaadpalen

MADRID – Veel tankstations in Spanje hebben van de interim-regering zes maanden extra de tijd gekregen om oplaadpalen van 50 kW voor elektrische voertuigen te installeren. Eind 2018 werd bekend dat de regering een nieuwe wet wilde doorvoeren genaamd ‘Ley de Cambio Climático y Transición Energética’ waarin o.a. vermeld stond dat de tankstations verplicht oplaadpalen moeten hebben in Spanje.

In de eerste versie van deze nieuwe wet stond dat de tankstations binnen negen maanden een of meer oplaadpalen met een vermogen van 22 kW of meer zouden moeten hebben. Dat was dan van toepassing op die tankstations die op jaarbasis 10 of meer miljoen brandstof verkopen. Deze tankstations hebben nu zes maanden extra de tijd gekregen maar de oplaadpalen moeten nu wel een vermogen hebben van 50 kW.

In het geval van ‘kleinere’ tankstations die tussen de 5 en 10 miljoen liter brandstof verkopen op jaarbasis heeft men nu besloten dat deze ook meer tijd krijgen voor de installatie van oplaadpalen. Deze tankstations hebben nu tot 27 maanden de tijd gekregen voor de installatie van laadpunten.

De regering wil snellaadpalen (recarga rápida) zien op straat en bij de oplaadpunten bij de tankstations en geen ‘semi-rápida’ en ‘convencional’ oplaadpalen. Er moet daarnaast een platform gecreëerd worden waar de gebruikers van elektrische auto’s kunnen zien waar ze terecht kunnen om de auto op te laden.

Buiten het feit dat de regering in Spanje tankstations en de daarbij behorende merken verplicht om oplaadpalen te installeren hebben elektriciteitsmaatschappijen in Spanje ook al aangekondigd dat zij duizenden oplaadpalen gaan plaatsen de komende jaren.

Volgens de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (ANFAC) heeft Spanje 15.000 laadpalen en oplaadpunten nodig om een marktaandeel van 30% elektrische auto’s te hebben. Dat wil dus zeggen drie keer meer dan de ongeveer 5.000 laadpunten die nu te vinden zijn in Spanje.

Er zal in Spanje echter haast gemaakt moeten worden om het gebrek van oplaadpalen aan te vullen aangezien vanaf 2040 er geen benzine, diesel en hybride auto’s meer mogen rondrijden in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vanaf 2040 mogen er geen diesel en benzine auto’s meer rond rijden? Mogen niet meer verkocht worden vanaf 2040 toch? En het streven is dat ze allemaal in 2050 van de weg zijn.

  2. Cepsa heeft hier een week geleden in de buurt een nieuw tankstation geopend en geen laadpaal te zien, wel 3 Diesel pompen en 98 en 95. Ze zien ernet zoveel heil in als ik, niet dus.

  3. Beste redactie, ik heb het al eerder geschreven: er is geen interim-regering en ook geen interim-premier. Er is alleen een demissionaire regering en premier.
    In het Spaans “ en functiones” genoemd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken