Zeeman wil flink gaan uitbreiden in Spanje

Zeeman wil flink gaan uitbreiden in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De Nederlandse Zeeman winkelketen is in 2015 begonnen met het opbouwen van een netwerk van winkels in Spanje. De eerste winkel werd geopend in Figueres (Gerona) waarna tientallen winkels volgden binnen de autonome regio Catalonië. In 2018 is Zeeman ook begonnen met het openen van winkels in de Valencia regio en is het aantal winkels inmiddels gestegen naar 44.

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn is de textielsuper 52 jaar later uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Terwijl er winkels gesloten worden in Nederland (in 2018 waren dat er 30) is het aantal Zeeman winkels in Spanje aan het stijgen van 1 winkel in 2015 naar de huidige 44 winkels (in juni 2019). Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman er in Spanje voor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Zeeman in Spanje[/su_note]

Voordat het avontuur in Spanje begon voor Zeeman werd dat door de experts afgeraden want als buitenlandse retailer zou het moeilijk zijn om er tussen te komen. Maar net zoals het de Hema gelukt is, lukte het ook de Zeeman om in korte tijd populair te worden.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

Anno juni 2019 heeft Zeeman 44 winkels in Spanje en de bedoeling is om dit volgend jaar uit te breiden naar tenminste 100 winkels waarbij men zeker weten verder wil kijken dan alleen de autonome regio’s Catalonië en Valencia.

Het is op dit moment niet bekend waar de uitbreiding in Spanje moet gaan plaatsvinden maar wie weet komt de Zeeman in de toekomst ook naar de regio’s Andalusië, Murcia, Balearen en Madrid (let op, dit is niet bevestigd).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Hema in Spanje[/su_note]
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

6
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Piet Paëlla

Met hun bazar-achtig sortiment hebben ze wel degelijk concurrentie van de talrijke chinese bazars.
En met de goedkope kleding heeft Zeeman naar mijn idee een harde kluif met Primark te bevechten.
Primark biedt een tig-uitgebreider sortiment en het is daar leuker shoppen dan in die saaie witte TL-verlichte lokalen van Zeeman.

leo

Enkel wil je bij de Primark niet echt kopen tenzij je in oerlelijke kleuren wilt rondlopen. Zeeman is meer dan welkom aangezien deze degelijke kleuren verkoopt voor een prima prijs. Hopelijk komt er 1 in Alicante.

Rita

Wie wacht op zeeman in Spanje?

Koos

Rita wie wacht er op jou in Spanje 🙂 Ieder zijn eigen ding houd dit soort negative dingen maar gewoon in Nederland. Het wordt voor bedrijven in Nederland steeds moeilijker en daarom zoeken deze hun heil elders. Wat in Nederland niet meer zo goed werkt kan in het buitenland als een trein lopen. Dus waarom geen zeeman in Spanje.

emma c.

Ik !

D

jammer dat er nog steeds niet on line besteld kan worden…
zijn ze al lang mee bezig maar nog niet mogelijk helaas

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.