Zeeman wil flink gaan uitbreiden in Spanje

Zeeman wil flink gaan uitbreiden in Spanje
Beeld: 123rf

Zeeman wil flink gaan uitbreiden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse Zeeman winkelketen is in 2015 begonnen met het opbouwen van een netwerk van winkels in Spanje. De eerste winkel werd geopend in Figueres (Gerona) waarna tientallen winkels volgden binnen de autonome regio Catalonië. In 2018 is Zeeman ook begonnen met het openen van winkels in de Valencia regio en is het aantal winkels inmiddels gestegen naar 44.

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn is de textielsuper 52 jaar later uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Terwijl er winkels gesloten worden in Nederland (in 2018 waren dat er 30) is het aantal Zeeman winkels in Spanje aan het stijgen van 1 winkel in 2015 naar de huidige 44 winkels (in juni 2019). Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman er in Spanje voor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

Voordat het avontuur in Spanje begon voor Zeeman werd dat door de experts afgeraden want als buitenlandse retailer zou het moeilijk zijn om er tussen te komen. Maar net zoals het de Hema gelukt is, lukte het ook de Zeeman om in korte tijd populair te worden.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

Anno juni 2019 heeft Zeeman 44 winkels in Spanje en de bedoeling is om dit volgend jaar uit te breiden naar tenminste 100 winkels waarbij men zeker weten verder wil kijken dan alleen de autonome regio’s Catalonië en Valencia.

Het is op dit moment niet bekend waar de uitbreiding in Spanje moet gaan plaatsvinden maar wie weet komt de Zeeman in de toekomst ook naar de regio’s Andalusië, Murcia, Balearen en Madrid (let op, dit is niet bevestigd).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.