skip to Main Content
Rajoy ontkent alles voor de rechter en zegt alleen politieke verantwoordelijkheden te hebben (video)

Rajoy ontkent alles voor de rechter en zegt alleen politieke verantwoordelijkheden te hebben (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze woensdag heeft de minister-president van Spanje Mariano Rajoy plaats moeten nemen in het getuigenbankje van het Nationale Hof. Zoals te verwachten was gaf Rajoy weliswaar overal antwoord op maar heeft hij volgens eigen zeggen nergens iets mee te maken. Niet met zwart geld in enveloppen, niet met fraude, niet met Zwitserse bankrekeningen, met niets. Alle verantwoordelijkheden worden afgeschoven naar andere personen die de leiding hadden over de administratie, kasboeken etc.

Net zoals andere belangrijke politieke figuren die al voor de rechter hebben gestaan werd er veel “no lo sé” gezegd door de minister-president of “no me consta” welke zoveel betekenen als geen idee en daar staat me niets van bij. Mariano Rajoy (PP) moest voor komen vanwege een onderzoek in de Gürtel fraudezaak waarbij hij niet als verdachte maar als getuige moest opdraven.

Er werden door advocaten tientallen vragen aan Rajoy gesteld maar bij geen enkele vraag heeft hij enige verantwoordelijkheid genomen. Zo zegt hij niets te weten van zwart geld en illegale financieringen, heeft hijzelf nooit enveloppen met geld ontvangen en noemt hij dat allemaal leugens weet hij niets van fraude en corruptie binnen zijn partij. Hij hield zich alleen bezig met de politieke zaken terwijl de de andere zaken verantwoordelijkheid is van anderen waaronder Luis Bárcenas en Esperanza Aguirre.

Gedurende bijna twee uur heeft Rajoy zijn best gedaan om alles te ontkennen en zich niet verantwoordelijk te noemen voor de verkiezingscampagnes in gemeenten als Pozuelo en Majadahonda in 2003 en andere activiteiten tussen 1999 en 2005 toen Rajoy secretaris generaal en daarnaast directeur bij verschillende verkiezingscampagnes was van de Partido Popular. Het is haast ondenkbaar dat hij nergens van af wist maar dat moet eerst bewezen worden. Hopelijk heeft Rajoy de waarheid gesproken want mocht dat niet zo zijn er er later meer informatie bekend wordt over zijn mogelijke betrokkenheid, heeft hij meineed gepleegd.

Na de verschijning in het Nationale Hof spoedde Rajoy zich naar een evenement met als onderwerp vrouwenmishandeling. Volgens diverse kranten deed hij dat om zijn imago na de getuigenis te verbeteren.

Ondertussen roepen de oppositieleiders Pablo Iglesias (Podemos) en Pedro Sanchez (PSOE) dat Rajoy er het beste aan doet om op te stappen, iets waar Rajoy niet eens over nadenkt want zoals hij al aangeeft, hij is nergens verantwoordelijk voor. Dat is toch wel vreemd aangezien er rondom hem al tientallen politici af zijn getreden of achter de tralies zijn verschenen vanwege fraude en corruptie. Kranten vragen zich in Spanje dan ook af hoe het mogelijk is dat Rajoy nergens vanaf wist en zijn kop zolang in het zand heeft gestoken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. ja Frank groot gelijk zonder enige vorm van bewijs….
  komaan zeg dat geloof je toch zelf niet
  je weet net als een ander dat er veel corruptie is en dat de politiek het zwart geld bemint
  weet dat je een aanhanger bent van de pp en je hebt gelijk, ieder zijn mening en partij maar om nu te zeggen dat we teruggaan naar het barbarisme is toch een beetje ver gezocht, denk je niet?
  nogmaals met zo´n grote oren toch niets horen, allee zeg

 2. In België gaven ministers hun ontslag omdat ze, alhoewel ze er niets van wisten, zich toch verantwoordelijk voelden. Met de nieuwe NV-A (zeer rechts) gebeurt dit spijtig genoeg niet meer.

 3. Ongelofelijk wat sommigen hier durven te roepen zonder enig vorm van bewijs. Willen we weer terug naar het barbarisme of de inquisitie? Het begint er aardig op te lijken. Dit is welhaast smaad.

 4. Een premier met zo’n slecht geheugen moet toch af te zetten zijn wegens complete incompetentie(dementie) en vervangen worden door iemand wiens geheugen eerst getest wordt vooraleer deze de positie van premier mag invullen!?????

 5. oei mensen dat zijn ook felle reacties…..
  foei, we mogen dat niet zeggen van die brave man die van niets weet
  zwart geld, wat is da? da manneke weet dat niet he
  in mijn zakken? kan nie, die zijn toegenaaid
  cynisch zijn mag ook een keer zeker?
  dat hele gedoe is toch om te lachen
  als je het mij vraagt is het gedrocht van de ergste soort en toch mag ie naar huis he
  moet jij maar eens proberen!

 6. 2017 en dan nog overal een beerput ! In Spanje en in vele andere werelddelen. Zo lek en corrupt als een zielig oud versleten mandje. Wat een domper . Een beroerd geheel dat verrot door sluipt in de riolen der aarde. Men spreekt volmondig over vooruitgang. Even een bittere smaak wegspoelen. Wat een giller. Heel slecht is het overal. Waar moet dat heen ! Er is dus nooit een beschaving tot stand gekomen , nooit en te nimmer lukt dat zolang het bij het oude blijft. Zakken vullen en sterven na een periode van een corrupt nietszeggend leven. Walgelijk. Leugens verder aankleden met scherpe nietszeggende zinnen. Korte antwoorden
  zonder inhoud.

 7. Hij is toch de hoogste baas in de partij? Dan ben je toch voor alles wat er gebeurd verantwoordelijk? Maar dan nog, als je niet weet wat er in je partij gebeurd dan kun je geen leider zijn want dan ben je daar niet geschikt voor. Deze man doet dingen dat druist tegen alle normale europeesche regels in, maar niet alleen hij, de belastingdienst ook gemeente en andere ambtenaren, vele ambtenaren kennen de regels van de wetten niet eens en dan moet je niet proberen de regels uit te leggen want dan gaat het helemaal fout, gewoon op een andere dag bij een andere ambtenaar proberen. Maar toch vind ik dat er wel wat verbetering is, in Spanje, terwijl het in Nederland aan het verslechteren is.

 8. Voor iemand die al jarenlang tot in de krochten zo diep in een organisatie zit, is hem zoveel ontgaan en weet hij zo weinig af van het reizen en zeilen zijn eigen cluppie dat hem bijkans onnozelheid kan worden verweten. En met zo’n minister-president moet Spanje dan de oorlog winnen?

 9. “no lo sé” !!!!!!!!!!!

  Dit is nou de man die van niets af weet,maar als ik bij de belastingdienst in Spanje zeg dat ik niet wist dat ik mijn huis in Duitsland had moeten opgeven in Spanje dan krijg ik door hem een boete van 10,000 euro en omdat ik natuurlijk ook een bankrekening had in Duitsland waar hij niets van af wist nog eens 10.000 boete.

 10. Remco,ik waardeer je berichtgeving in hoge mate,maar haal de oude rommel over het weer eens van de site.All the best,Hans

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken