skip to Main Content
Nederlandse politie vraagt hulp van toeristen in Spanje naar zoektocht drugshandelaar
Politie.nl

Nederlandse politie vraagt hulp van toeristen in Spanje naar zoektocht drugshandelaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlandse politie vraagt hulp toeristen in Spanje

Politie.nl

MADRID – De Nederlandse politie en het openbaar ministerie vragen hulp van toeristen in Spanje bij de opsporing van een gevluchte drugshandelaar. De man is woensdag met foto op de Nationale Opsporingslijst (NOL) geplaatst. Men vermoedt dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Er zijn echter ook aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Málaga en Marbella, ophoudt.

De Nederlandse politie is met spoed op zoek naar Thomas Antonius Wilhelmus Arnoldus (Tommy) van der Sommen. Hij is veroordeeld tot 9 jaar cel wegens drugshandel, witwassen en mishandeling. De politie vermoedt dat de voortvluchtige zich ophoudt in Spanje. Omdat er nu veel Nederlanders in Spanje zijn, is hij ook juist nu op de NOL geplaatst.

Politie en OM zijn al sinds de man verdween naar hem op zoek. In dat onderzoek zijn dinsdag nog doorzoekingen gedaan bij mensen uit de omgeving van de man. In het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde drugshandelaar wordt samengewerkt met de politie in Spanje.

Het politieteam dat voortvluchtige verdachten en veroordeelden opspoort, onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Parket, is van plan vaker mensen op de NOL te plaatsen. Het doel hiervan is om de burger meer te betrekken bij de opsporing naar deze personen.

Ergens in Spanje

Mogelijk verblijft Tommy van der Sommen in Barcelona. Maar er zijn ook aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Málaga en Marbella, ophoudt. De politie vermoedt dat Tommy af en toe naar Nederland komt en dan verblijft op onderduikadressen. Waarschijnlijk maakt hij dan gebruik van een schuilnaam.

Hij heeft blond haar en was in 2014 al kalend. De foto’s van Tommy zijn al enkele jaren oud; de politie houdt er rekening mee dat hij inmiddels wat kaler of misschien zelfs helemaal kaal is en een ander postuur, mogelijk slanker, kan hebben. Mogelijk maakt hij ook gebruik van een valse identiteit. Tommy werd geboren op 28 oktober 1981, is 1.93 m lang, heeft blond haar (maar kalend) en heeft blauwe ogen.

Oproep

Heeft u Tommy van der Sommen gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan. Benader hem niet zelf, maar neem wanneer u hem ziet contact op met de politie. Het onderzoeksteam is bereikbaar via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar (+31)79-345 9 876. Spreekt u liever met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, dan kunt u bellen met nummer (+31)79-345 8 999. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Goeie actie.
    Hebben de Engelsen een tijd geleden ook gedaan met hun 10 most wanted in de krant te zetten, geloof dat er daardoor toch al zeker 5 van de 10 vrij snel gepakt werden.
    Dus deze gozer ook, oppakken en uitzetten….helaas zit hij in NL van de 9 jaar er nog geen 6 uit, maar ook dat gaan ze binnenkort aanpakken en veranderen. Het gaat langzaam de goede kant uit zal ik maar zeggen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken