skip to Main Content
Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid
Netflix

Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid

Netflix

MADRID – De provincie Madrid zal de primeur krijgen van het allereerste productiecentrum van de online streamingdienst Netflix. Daarvoor gaat het Amerikaanse bedrijf een samenwerking aan met het Spaanse Secuoya door de Ciudad de la Tele te huren, gelegen in Tres Cantos.

Netflix wil investeren in eigen Spaanstalige producties en die dan het liefst zelf maken in Europa. Daarvoor heeft het bedrijf onder leiding van Reed Hastings gekozen voor een nog af te bouwen 1.200 m2 groot productiecentrum genaamd Ciudad de la Tele (Televisie stad). Deze moet in september dit jaar klaar zijn en is gelegen in Tres Cantos, provincie Madrid.

De bedoeling is dat Netflix daar eigen Spaanstalige producties, zowel series alsook films zal gaan maken voor Spanje en alle andere landen waar Netflix aanwezig is.

Netflix heeft al diverse Spaanstalige producties of coproducties op de streamingdienst staan waarvan “La Casa de Papel” waarschijnlijk wereldwijd de populairste is. Daarnaast zijn er nog meer producties te vinden zoals “Paquita Salas”, “las Chicas del Cable” en vanaf september ook “Catedral del Mar” en “Fariña”. Daarnaast worden er nieuwe producties verwacht zoals “Elite”, “Los crímenes de Alcásser” en “Elisa y Marcela”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by