Search
menu
Search

Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De provincie Madrid zal de primeur krijgen van het allereerste productiecentrum van de online streamingdienst Netflix. Daarvoor gaat het Amerikaanse bedrijf een samenwerking aan met het Spaanse Secuoya door de Ciudad de la Tele te huren, gelegen in Tres Cantos.

Netflix wil investeren in eigen Spaanstalige producties en die dan het liefst zelf maken in Europa. Daarvoor heeft het bedrijf onder leiding van Reed Hastings gekozen voor een nog af te bouwen 1.200 m2 groot productiecentrum genaamd Ciudad de la Tele (Televisie stad). Deze moet in september dit jaar klaar zijn en is gelegen in Tres Cantos, provincie Madrid.

De bedoeling is dat Netflix daar eigen Spaanstalige producties, zowel series alsook films zal gaan maken voor Spanje en alle andere landen waar Netflix aanwezig is.

Netflix heeft al diverse Spaanstalige producties of coproducties op de streamingdienst staan waarvan “La Casa de Papel” waarschijnlijk wereldwijd de populairste is. Daarnaast zijn er nog meer producties te vinden zoals “Paquita Salas”, “las Chicas del Cable” en vanaf september ook “Catedral del Mar” en “Fariña”. Daarnaast worden er nieuwe producties verwacht zoals “Elite”, “Los crímenes de Alcásser” en “Elisa y Marcela”.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?