Netflix opent eerste productiecentrum van Europa in Madrid

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De provincie Madrid zal de primeur krijgen van het allereerste productiecentrum van de online streamingdienst Netflix. Daarvoor gaat het Amerikaanse bedrijf een samenwerking aan met het Spaanse Secuoya door de Ciudad de la Tele te huren, gelegen in Tres Cantos.

Netflix wil investeren in eigen Spaanstalige producties en die dan het liefst zelf maken in Europa. Daarvoor heeft het bedrijf onder leiding van Reed Hastings gekozen voor een nog af te bouwen 1.200 m2 groot productiecentrum genaamd Ciudad de la Tele (Televisie stad). Deze moet in september dit jaar klaar zijn en is gelegen in Tres Cantos, provincie Madrid.

De bedoeling is dat Netflix daar eigen Spaanstalige producties, zowel series alsook films zal gaan maken voor Spanje en alle andere landen waar Netflix aanwezig is.

Netflix heeft al diverse Spaanstalige producties of coproducties op de streamingdienst staan waarvan “La Casa de Papel” waarschijnlijk wereldwijd de populairste is. Daarnaast zijn er nog meer producties te vinden zoals “Paquita Salas”, “las Chicas del Cable” en vanaf september ook “Catedral del Mar” en “Fariña”. Daarnaast worden er nieuwe producties verwacht zoals “Elite”, “Los crímenes de Alcásser” en “Elisa y Marcela”.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.