skip to Main Content
Taxichauffeurs vallen Cabify auto met daarin familie met kind aan in Barcelona
20 Minutos

Taxichauffeurs vallen Cabify auto met daarin familie met kind aan in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Taxichauffeurs vallen Cabify auto aan in Barcelona

20 Minutos

BARCELONA – Sinds woensdag 25 juli staken de taxichauffeurs in Barcelona gedurende 48 uur waardoor er enige chaos was in de Catalaanse stad. Taxichauffeurs verzamelden zich op straat waarbij de politie diverse keren moest optreden. Een familie met kind en een Cabify chauffeur zal deze dag nooit meer vergeten.

In de middag eindigde een van de demonstraties waarbij zo’n 2.000 stakende taxichauffeurs aanwezig waren. Door een groep personen werden diverse voertuigen van Uber en Cabify gezien, precies twee bedrijven waartegen de taxichauffeurs staken.

Het duurde niet lang of enkelen van deze personen besloten de in hun ogen illegale taxi aan te vallen waarbij de auto geschopt werd, volgespoten met verf en er op de ramen werd geslagen nadat eerder de taxichauffeur was uitgestapt.

In deze auto zat een Franse familie met een kind die zich uiteraard wezenloos zijn geschrokken en wellicht een trauma voor de rest van hun leven hebben en zeker niet meer naar Barcelona terug zullen keren.

Op de onderstaande video is te zien en te horen dat de Fransman die in de taxi zat uitstapt en roept dat er een kind in de auto zit maar dat hield de agressieve taxichauffeurs niet tegen. De Fransman werd zelfs in zijn gezicht gespoten met een agressief middel.

Dat was echter niet het enige incident want er werden meer Uber en Cabify auto’s aangevallen en diverse containers werden de straten op geduwd. De Catalaanse politie heeft diverse keren hardhandig moeten optreden tegen agressieve taxichauffeurs.

De staking van de taxichauffeurs in Barcelona is op woensdag 25 juli ‘s-morgensvroeg begonnen en zal eindigen op vrijdag 27 juli om 6 uur in de ochtend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Aan bepaalde reacties te zien wekt dit door Stoffer vertaald (!) artikel de indruk dat het hier een ‘Catalaans’ probleem betreft terwijl volgens SpanjeVandaag zelf reeds op 30 mei gelijkaardige stakingen en manifestaties in gans Spanje plaatsvonden. Nogal eigenaardig, maar zeker niet kwaad bedoeld, … denk ik.

 2. Daarom hebben de Catalaans afscheidingsbewegingen voor een EZEL als symbool gekozen. Terecht.
  Schandalig er moet nu werkelijk ingegrepen worden ! Ze zijn onze kleinkinderen hun ouderdom.

 3. Blijft natuurlijk voorop staan dat het toerisme naar Barcelona e.o. door dit soort incidenten en andere acties tegen toeristen gestaag zal blijven dalen. Het lijkt mij voor de economie daar geen goede zaak, sterker nog, er zal een fors aantal mensen die in de toeristen- industrie werkzaam zijn, het risico lopen zonder werk te komen zitten. Hoever wil je gaan??!!

 4. Schandalig wat de lokale taxichauffeurs hebben uitgehaald. Bah wat een misselijke lui. Ben het met Peter eens. Ze maken het toerisme stuk zo. Heb een tweetal jaren geleden eens een tientje moeten betalen voor een halve liter bier op de Rambla. Graaiers zijn het, stuk voor stuk. Ik kom nooit, nooit meer in Barcelona.

 5. Vervelende van deze “ domme escalatie “ is dat dit in de Franse media groot nieuws is! Dus als u straks met uw voertuig met Spaans kenteken Frankrijk binnenrijdt, “ weest allert “!!

  1. Jan Beukers; Wat probeert U ons nou aan te praten?
   Zulke onzinnige opmerkingen zijn typisch van figuren die het liefst zien dat mensen altijd en overal elkaar in de haren vliegen.
   Werk je voor een Russische trol of zo?

 6. En zo maken die Catalanen het toerisme stuk. Je moet openstaan voor verandering maar hier in Cataluyna zitten ze met hun hoofd in hun achterwerk. Goed bezig doe lekker verder als er geen toerisme meer is zal je overgeprijsde taxi ook niet meer rijden. Ze bestelen de toeristen nu al met hun woekerprijzen en valse meters. Met Uber heb je dat niet.

  1. Peter; Dit heeft niets met de Catalanen te maken. Dit soort protesten van taxi chauffeurs tegen Uber etc. is ook gebeurd in vele andere steden rond de wereld waar deze beroepsgroep zich verzet tegen maatschappelijke ontwikkelingen die nu eenmaal niet zijn te stoppen. Ook in Nederland zijn er Uber chauffeurs in elkaar geslagen, hun auto’s beschadigd en hun klanten bedreigd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken