skip to Main Content

Wedstrijdschema bekend voor het nieuwe voetbalseizoen La Liga 2019-2019 in Spanje

Wedstrijdschema La Liga 2019-2019 in Spanje bekend

20 Minutos

VOETBAL – Deze week heeft men de wedstrijdkalender voor de nieuwe Spaanse competitie voetbal seizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Daarbij is er altijd veel aandacht voor twee van de belangrijkste wedstrijden, de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. Deze zullen voor het eerst sinds 9 jaar gespeeld gaan worden zonder Cristiano Ronaldo in oktober en daarna in maart 2019.

De Spaanse voetbalcompetitie La Liga Santander zal op 19 augustus beginnen en 38 wedstrijden later eindigen op 19 mei 2019 waarbij FC Barcelona haar titel zal verdedigen. In totaal doen er 20 teams mee met een van werelds beste voetbalcompetities.

Het zal de 88e editie zijn van een voetbalcompetitie die georganiseerd wordt door de Liga de Fútbol Profesional (LFP). Het zal echter de eerste keer zijn dit jaar dat de Spaanse scheidsrechters gebruik gaan maken van de VAR videoscheidsrechter.

De allereerste wedstrijd zal gespeeld worden tussen Athletic Club Bilbao en CD Leganés. In het eerste voetbalweekend zal FC Barcelona voor eigen publiek tegenover Deportivo Alavés staan terwijl Real Madrid in eigen stadion tegen Getafe mag spelen en Atlético Madrid tegenover Valencia staat.

Klassiekers

Net zoals elk jaar gaat de meeste aandacht uit naar de “El clásico” wedstrijden waarvan er twee gespeeld worden. De Klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op 28 oktober in het Camp Nou stadion in Barcelona en op 3 maart 2019 in het Bernabeu stadion in Madrid.

Spaanse supercup

Eigenlijk begint het Spaanse voetbalseizoen met de Spaanse supercup ofwel Supercopa de España die wordt gespeeld tussen FC Barcelona en Sevilla op 12 augustus. Daarbij zijn er twee nieuwtjes. Ten eerste is er slechts één wedstrijd in plaats van de gebruikelijke twee (uit en thuis) wedstrijden en zal de wedstrijd in de Marokkaanse stad Tanger gespeeld worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het VAR systeem maakt het spelletje er niet leuker op met soms vervelende wachttijden en is ook niet altijd objectief met een mede-scheidsrechter in een container op afstand.
    Het voordeel is wel dat het spel wat sportiever is geworden met minder rode kaarten, maar je kunt ook stellen dat sommige scheidsrechters op het W.K vluchtte in de gele kaart( Ronaldo bijvoorbeeld.)
    Het is ook in een aantal zaken schadelijk voor scheidsrechters, omdat hun zelfvertrouwen behoorlijk door de VAR worden aangetast.
    De Engelsen roepen altijd “Its all in the game”. Daar sluit ik me bij aan, maar de commercie met de miljoenen die ze investeren in het betaalde voetbal maken de dienst uit.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken