skip to Main Content
Doe mee en kies jouw favoriete Spaanse zomerhit 2019
Freepik

Doe mee en kies jouw favoriete Spaanse zomerhit 2019

MADRID – Het is zomer! En dat betekent strand, zon, mojito, vermut, siesta én … fiesta maar dan wel met de juiste Spaanse muziek. Spanje heeft veel goede artiesten en ook uit Zuid Amerika komen veel artiesten met leuke liedjes die, in ieder geval voor de Spanjaarden, makkelijk mee te zingen zijn. Om alvast in de stemming te komen hebben we hieronder een verzameling gemaakt van de “canciones del verano 2019” ofwel de Spaanstalige zomerhits 2019. Wat is jouw favoriete lied?

Hieronder maar liefst 15 Spaanstalige krakers die je deze zomer ongetwijfeld ergens in de bar, chiringuito, auto, radio of discotheek zult horen in Spanje. Het zijn in Spanje regelrechte meezingers en heupendraaiers dus het wordt tijd dat ook jij jouw favoriete Spaanse ‘canción del verano 2019’ kiest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Hmmmm moeilijk kiezen tussen die dames….oh het gaat om het liedje… ik vind India Martinez wel een mooie naam hebben.

 2. Een aardige selectie voor jongeren onder ons: liedjes waarvan het gros te scharen valt onder reggaeton. Echt origineel vind ik ze evenwel niet. Waar blijven nieuwe hits met originaliteit zoals Mamboleo, Mambo no 5, Livin’ la vida loca?

 3. Pero dios mio, que es eso.
  Zomerhit 2019 , alles in (of bijna alles) regueton, wie maakt deze selectie. In 2019 is er nog zoveel andere muziek uitgekomen zoals in de stijlen salsa, timba, merengue, bachata, son, en nog enkele. Mocht je denken teveel latin en niet spaans genoeg dan moet je de regueton er ook uit weg vegen want dat is ook puur latin en dan blijft er bijna niets over in de lijst. Wie deze lijst heeft gemaakt van 15 nummers heeft geen gevoel voor muziek. Hier kan geen enkele zomerhit uit opgroeien. Ik kies geen enkele.

 4. Een nummer springt er vanwege de tekst bovenuit, Mundo Diverso. De rest is zoals gewoonlijk de optelsom van drie akkoorden, onbenullige teksten en veel dezelfde soort gezichten en dito spijkerbroeken.

 5. Is er ook keuze uit echt gezongen muziek? Zeg maar zonder autotune. Ik bedoel eigenlijk muziek met talent? Ik heb ook geen Marokkaans tasje van LV. Echte latín is totaal anders sorry hoor.
  Ik stem dan maar op waar de lekkerste billen in schudden. Hm hmm.
  En dan die louis Fontding bovenaan staat komt puur door zijn naam. Iedereen kent hem van dat overhypte slechte nummer Des….. Ik ga het niet eens noemen

 6. Ik zie dat de nummers van plaats wisselen.. dus dan maar het nummer noemen… David Civera – Mundo Diverso bedoel ik

 7. Ik glimlach om de selectie … volgens mij zijn er weinig lezers hier van de dans en fiesta leeftijd en als ze de leeftijd wel hebben zie ik nog steeds stilstaande mensen met erg stijve heupen bij de Noord-Westerse bevolking. Deze nummers zijn allemaal fiesta dans muziek, om op te swingen op een nachtelijk plein met onze mede dorpsbewoners, terwijl een van de vele bands op het podium de nummers covert rn mengt met klassieke fiestanummers (el Moreno baila, Maria la Portuguesa, Si tu me dices ven) in. Ik hou niet zo van de door de computer vervormde stemmen, vandaar dat ik kies voor nummer 15. Ik wens iedereen veel fiesta plezier deze zomer (oeioeioei… daar gaat reactie opkomen… lawaai etc) en ik wens iedereen veel Spaanse saamhorigheid.

 8. Ik hoop dat je ook een ander nummer mag voordragen. Als dat zo is: “Pecas de verano” van Rocco Granata. All time high!!

 9. Sorry hoor maar wat een verschrikkelijke muziek maakt men tegenwoordig, het is niet meer om aan te horen. Gelukkig heb ik een radiostation zonder reclames die dagelijks jaren 80 en 90 muziek draait en tjees wat is dat goed tov wat er nu allemaal op de radio komt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken