DOE MEE en kies jouw favoriete Spaanse zomerhit 2019

123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Het is zomer! En dat betekent strand, zon, mojito, vermut, siesta én … fiesta maar dan wel met de juiste Spaanse muziek. Spanje heeft veel goede artiesten en ook uit Zuid Amerika komen veel artiesten met leuke liedjes die, in ieder geval voor de Spanjaarden, makkelijk mee te zingen zijn. Om alvast in de stemming te komen hebben we hieronder een verzameling gemaakt van de “canciones del verano 2019” ofwel de Spaanstalige zomerhits 2019. Wat is jouw favoriete lied?

Hieronder maar liefst 15 Spaanstalige krakers die je deze zomer ongetwijfeld ergens in de bar, chiringuito, auto, radio of discotheek zult horen in Spanje. Het zijn in Spanje regelrechte meezingers en heupendraaiers dus het wordt tijd dat ook jij jouw favoriete Spaanse ‘canción del verano 2019’ kiest.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

15
Reageer op dit artikel

13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
brianvanhees@hotmail.com

Hmmmm moeilijk kiezen tussen die dames….oh het gaat om het liedje… ik vind India Martinez wel een mooie naam hebben.

Gert-Jan

Een aardige selectie voor jongeren onder ons: liedjes waarvan het gros te scharen valt onder reggaeton. Echt origineel vind ik ze evenwel niet. Waar blijven nieuwe hits met originaliteit zoals Mamboleo, Mambo no 5, Livin’ la vida loca?

Son

Maakt mij niks uit, geen voorkeur
Alles wat Spaans is swingt en zon, zee en strand bij mij oproept is oké

Edward

Pero dios mio, que es eso.
Zomerhit 2019 , alles in (of bijna alles) regueton, wie maakt deze selectie. In 2019 is er nog zoveel andere muziek uitgekomen zoals in de stijlen salsa, timba, merengue, bachata, son, en nog enkele. Mocht je denken teveel latin en niet spaans genoeg dan moet je de regueton er ook uit weg vegen want dat is ook puur latin en dan blijft er bijna niets over in de lijst. Wie deze lijst heeft gemaakt van 15 nummers heeft geen gevoel voor muziek. Hier kan geen enkele zomerhit uit opgroeien. Ik kies geen enkele.

Diana

Als ik dan toch moet kiezen, besame dan. Ze klinken allemaal hetzelfde. mis de latin swing….

Anoniem

laat ik ook maar voor een ander nummer gaan,
Danny Ocean met Me Rehuso
groet wim

Wim

Een nummer springt er vanwege de tekst bovenuit, Mundo Diverso. De rest is zoals gewoonlijk de optelsom van drie akkoorden, onbenullige teksten en veel dezelfde soort gezichten en dito spijkerbroeken.

señor Jan

Is er ook keuze uit echt gezongen muziek? Zeg maar zonder autotune. Ik bedoel eigenlijk muziek met talent? Ik heb ook geen Marokkaans tasje van LV. Echte latín is totaal anders sorry hoor.
Ik stem dan maar op waar de lekkerste billen in schudden. Hm hmm.
En dan die louis Fontding bovenaan staat komt puur door zijn naam. Iedereen kent hem van dat overhypte slechte nummer Des….. Ik ga het niet eens noemen

anoniem

Ik zie dat de nummers van plaats wisselen.. dus dan maar het nummer noemen… David Civera – Mundo Diverso bedoel ik

anoniem

Ik glimlach om de selectie … volgens mij zijn er weinig lezers hier van de dans en fiesta leeftijd en als ze de leeftijd wel hebben zie ik nog steeds stilstaande mensen met erg stijve heupen bij de Noord-Westerse bevolking. Deze nummers zijn allemaal fiesta dans muziek, om op te swingen op een nachtelijk plein met onze mede dorpsbewoners, terwijl een van de vele bands op het podium de nummers covert rn mengt met klassieke fiestanummers (el Moreno baila, Maria la Portuguesa, Si tu me dices ven) in. Ik hou niet zo van de door de computer vervormde stemmen, vandaar… Lees verder »

Mireille

Mijn favoriet staat er niet bij: Con altura van o.a. Rosalía https://m.youtube.com/watch?v=p7bfOZek9t4

martin

Ik hoop dat je ook een ander nummer mag voordragen. Als dat zo is: “Pecas de verano” van Rocco Granata. All time high!!

leo

Sorry hoor maar wat een verschrikkelijke muziek maakt men tegenwoordig, het is niet meer om aan te horen. Gelukkig heb ik een radiostation zonder reclames die dagelijks jaren 80 en 90 muziek draait en tjees wat is dat goed tov wat er nu allemaal op de radio komt.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.