Spanje praat met het VK over de Balearen en Canarische Eilanden en quarantaine

Spanje praat met het VK over de Balearen en Canarische Eilanden en quarantaine
Beeld: Europa Press

Spanje praat met het VK over de Balearen en Canarische Eilanden en quarantaine

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zaterdagmiddag werd bekend dat met ingang van zondag middernacht alle Engelse, Schotse en Noord-Ierse reizigers/toeristen die vanuit Spanje terugkeren naar eigen land verplicht 14 dagen in quarantaine moeten. Dat heeft ervoor gezorgd dat het annuleringen regent bij hotels, appartementen en vakantiewoningen en dat reisorganisaties zoals TUI UK besloten hebben Spanje niet meer in het zomerprogramma op te nemen.

In Spanje snapt men dat er maatregelen genomen dienen te worden door de autoriteiten van landen om de eigen bevolking veilig en gezond te houden maar wat men niet begrijpt is om een quarantaine in te voeren als men uit welk deel dan ook uit Spanje terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk.

Het klopt dat er op steeds meer plaatsen en met name de autonome regio’s Catalonië, Aragón en ook steeds meer de Valencia regio en Murcia lokale en gecontroleerde corona-uitbraken plaatsvinden maar in heel veel delen van het land is dat niet het geval. Dat geldt voor het Spaanse vasteland maar ook voor de Balearen en Canarische Eilanden.

Daarom is de Spaanse regering in onderhandeling met de Britse regering over het opheffen van de verplichte quarantaine bij thuiskomst als Britten terugkeren van de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (Balearen) of Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma. El Hierro, La Graciosa en La Gomera (Canarische Eilanden).

De afgelopen 7 dagen zijn er op de Balearen 40 personen positief op COVID-19 getest terwijl dit op de Canarische Eilanden de afgelopen week 95 personen waren. Er zijn op zowel de Balearen als de Canarische Eilanden 4 personen opgenomen in ziekenhuizen terwijl er op beide eilanden archipels niemand overleed de afgelopen 7 dagen.

UPDATE: De reisorganisaties TUI UK en Jet2 hebben inmiddels besloten de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden ondanks de verplichte quarantaine na terugkomst in het Verenigd Koninkrijk te blijven uitvoeren. Voor de vakantiebestemmingen op het vaste land van Spanje hebben de reisorganisaties alle reizen van 27 juli tot 9 augustus geannuleerd. Wat daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.