Search
menu
Search

26 personen aangehouden met 3.362 kilogram hasj aan de kust van Málaga

26 personen aangehouden met 3.362 kilogram hasj aan de kust van Málaga
Beeld: Guardia Civil

26 personen aangehouden met 3.362 kilogram hasj aan de kust van Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Guardia Civil heeft een bende van 26 personen opgerold die zich naar alle waarschijnlijkheid aan georganiseerde drugssmokkel schuldig heeft gemaakt. Via de Oostelijke kust van Málaga brachten ze grote hoeveelheden hasj Spanje binnen. Tijdens de operatie werd 3.362 kilogram in beslag genomen.

De drugsproblematiek is een wel gekend probleem aan de Zuidelijke kust van Spanje. Tijdens deze operatie, die onder de noemer ‘El Palo’ georganiseerd werd, vond de politie ook 1.600 liter brandstof, 16 voertuigen (twee luxewagens die gestolen bleken te zijn), jacht- en oorlogswapens en ook zeer veel munitie.

De aangehoudenen worden beschuldigd van lidmaatschap van georganiseerde misdaad, illegaal wapenbezit en misdaden tegen de publieke gezondheid. Ze riskeren allemaal grote geld boetes en celstraffen.

De operatie ging van start nadat men naast de arme wijk El Palo in Málaga een verdacht bootje opmerkte. De politie benaderde het schip zowel via land als over water. Men kon meteen 715 kilogram hasj in beslag nemen, het bootje en een bestelwagen waarmee de koopwaar landinwaarts zou worden gebracht. 

De organisatie maakte zich ook schuldig aan het ondersteunen van andere criminelen met wapens, brandstof en gestolen luxewagens. Ze hadden de beschikking over verschillende bodyguards en zwaar bewapend personeel.

De activiteiten van de bende speelden zich af langs de kust tussen Málaga en Torre del Mar, waar soms op klaarlichte dag een smokkel operatie gebeurde. Tijdens het onderzoek molesteerden de bendeleden herhaaldelijk politiewagens. Ze deinsden niet terug om geweld te gebruiken.  

Zo ook tijdens een recente operatie, toen de bende 20 pakken hasj vervoerde in een bestelwagen. Bij het zien van de controle, reed de chauffeur op gevaar van eigen leven op de politiewagen in. Gelukkig kwam iedereen er met de schrik van af. Kort daarna vond de politie 60 pakken hasj op een stuk land in Adra (Almería). De 8 gewapende personen die de drugs moesten zien te bewaken, werden ook allemaal in de boeien geslagen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?