Search
menu
Search

Het verhaal van de wonderlijke hond die onder een trein kwam maar dat overleefde in Zaragoza

Heraldo de Aragón
Beeld: Heraldo de Aragón

Het verhaal van de wonderlijke hond die onder een trein kwam maar dat overleefde in Zaragoza

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Toen het ongeluk een paar maanden plaatsvond, bleef de hond Don Mollete uit Zaragoza uit de schijnwerpers. Deze week brengt de krant El Heraldo de Aragón echter zijn ongelooflijke verhaal naar boven. Ontmoet Don Molette, de hond met negen levens die levend vanonder een trein kwam.

Beatriz Weil uit Zaragoza zal 22 januari van dit jaar waarschijnlijk niet snel vergeten. Haar hond Don Mollete, een kruising tussen verschillende rassen waaronder onder meer een Jack Russel Terrier, kwam namelijk tijdens een van de wandelingen onder een rijdende trein terecht. Beatriz adopteerde Don Mollete al toen die nog maar een week oud was. Ze was op wandel in een zone waar de twee bijna dagelijks kwamen.

“Ik verloor hem een moment uit het oog en zocht daarna twee uur lang naar Don Mollete”, vertelt Beatriz. “Tot ik een brug beklom en een wit vlekje zag op de treinsporen”. Tot haar grote verbazing bleek er een gat in de omheining van de sporen te zitten, waar de nieuwsgierige hond zich doorheen murwde.

En Don Mollete kwam er niet mals van af. Hij had een grote wonde aan het hoofd, verloor een deel van zijn voor- en achterpoot en zijn staart. Momenteel is hij al aan zijn derde chirurgische ingreep toe. Eigenlijk mag het viervoetige slachtoffer nog van geluk spreken. Volgens de dierenartsen was het heel gewoon geweest dat Don Mollete door de impact het leven liet.

Momenteel hebben Beatriz en haar man al 6.000 euro uitgegeven aan operaties en zorgen. Ze bedanken familie en vrienden voor de steun, en in het bijzonder dierenarts Fidel uit het centrum aan de calle Madre Genoveva de Torres.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?