skip to Main Content
Nederlandse doelman Jasper Cillessen naar FC Barcelona

Nederlandse doelman Jasper Cillessen naar FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

jasper2aVOETBAL – FC Barcelona heeft een nieuwe doelman gevonden als vervanger voor de Chileense Claudio Bravo die recent naar Manchester City is verhuist. Het gaat om de AJAX doelman Jasper Cillessen die voor 13 miljoen euro een plaatsje zal krijgen in het topteam van trainer Luis Enrique.

Het is alweer een tijd geleden dat er een Nederlandse speler was bij FC Barcelona, de club die jaren geleden vele spelers en trainers in haar filiaal had. Het is de 27-jarige doelman die die Nederlandse droogte doorbreekt en zijn club AJAX voor FC Barcelona verruilt.

Cillessen was vijf jaar lang de eerste doelman bij de Nederlandse club en werd daarmee drie keer landskampioen. Een van de laatste wedstrijden die Cillessen speelde met AJAX was meteen ook een van de slechts waarin hij maar liefst 4 doelpunten in zijn doel kreeg van Champions League tegenstander FK Rostov.

Met zijn overgang naar FC Barcelona is Cillessen zeker van een plaats in de Europese Competitie maar hij zal wel in de club zelf de concurrentie moeten aangaan met de Duitse doelman Ter Stegen die al twee seizoenen meedraait bij de Catalanen. Nadat Claudio Bravo is vertrokken zal de Spaanse topclub een nieuwe eerste doelman voor de competitiewedstrijden moeten zoeken terwijl de tweede doelman doorgaans de overige competities speelt, zoals de Spaanse beker en de Champions League.

Cillessen verruilt dus nu zijn AJAC voor 13 miljoen euro (en twee miljoen in bonussen) voor FC Barcelona en zal hoogstwaarschijnlijk dit weekend al onder de Spaanse latten staan in het competitieduel tegen Athletic Club Bilbao, meteen dus een topper – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken