skip to Main Content
FC Barcelona neemt Fransman Dembélé over voor maar liefst 145 miljoen euro

FC Barcelona neemt Fransman Dembélé over voor maar liefst 145 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De relatief onbekende 20-jarige Franse aanvaller Ousmane Dembélé is van de ene op de andere dag de de duurste transfer ooit geworden voor de Catalaanse top voetbalclub en ook nog eens de tweede duurste ooit in het de hele voetbalwereld. Dembélé staat met een transfersom van 105 miljoen euro en nog eens 40 miljoen variabel op de tweede plaats achter de Braziliaan Neymar die deze zomer nu juist Barcelona verliet voor maar liefst 220 miljoen euro.

Velen zullen het zich afvragen, wie is deze Fransman die plots een meerwaarde heeft van maar liefst 1000% in twee jaar tijd. Waarom is deze spits zo gewild en waarom wil Barcelona maar liefst 145 miljoen euro op tafel leggen om de jonge aanvaller naast Messi en Suarez op het veld te hebben staan. Veel Catalaanse voetbalfans vragen zich dat ook af want voordat de hele soap rondom deze Franse international begon had bijna niemand van Dembélé gehoord.

Buiten het feit dat FC Barcelona 145 miljoen euro betaald aan Borussia Dortmund heeft de Franse speler een contract getekend voor vijf jaar waarbij ook een afkoopsom van maar liefst 400 miljoen euro is afgesproken. Dat is 100 miljoen meer dan de ster van Barcelona Lionel Messi die een afkoopsom van 300 miljoen heeft. Nu gebleken is dat er clubs zijn die 220 miljoen op tafel willen leggen om Neymar over te nemen en Manchester City zelfs bereid is om 300 miljoen voor Messi te betalen, heeft Barcelona in het contract een afkoopsom opgenomen van een ongekend hoog bedrag van 400 miljoen. Overigens heeft Messi nog geen handtekening gezet onder zijn nieuwe contract en de kans is groot dat de kleine Argentijn een hogere afkoopsom eist.

Dembélé heeft bij Barcelona rugnummer 11 gekregen welke is vrijgekomen nadat Neymar deze zomer Barcelona verruilde voor Paris Saint Germain (PSG). Dembélé heeft zichzelf binnen slechts twee jaar tijd een plaatsje weten te veroveren in de lijst van duurste transfers ooit. Deze lijst stond gedurende enkele jaren vast maar daar is deze zomer verandering in gekomen.

De duurste transfer ooit (tot nu toe) is die van Neymar die deze zomer voor 222 miljoen euro van FC Barcelona naar PSG ging. Op de tweede plaats staat dus nu de Fransman Dembélé die voor 105 miljoen (+ 40 variabel) euro Dortmund verlaat voor Barcelona. Paul Pogba verhuisde voor 105 miljoen euro naar Manchester United en is goed voor plaats drie terwijl Gareth Bale met 101 miljoen euro naar Real Madrid verhuisde en op de vierde plaats staat, boven Cristiano Ronaldo die voor 96 miljoen euro naar de Koninklijke in Madrid verhuisde.

Op plaats zes staat nogmaals Neymar die enkele jaren geleden voor 88,2 miljoen euro naar FC Barcelona verhuisde gevolgd door Romelu Lukaku die voor 84,7 miljoen euro gekocht werd door Manchester United. Luis Suarez van FC Barcelona staat met een transfersom van 81,7 miljoen euro op de achtste plaats gevolgd door een negende plaats voor de Spanjaard Alvaro Morata die voor 80 miljoen euro naar Chelsea ging. Daarna staan op gelijke hoogte Angel Di Maria die voor 75 miljoen euro van Madrid naar Manchester United verhuisde en James die naar Real Madrid kwam voor 75 miljoen euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Is het woord ‘transfer’ hier wel van toepassing?
    Ik beschouw het als mensenhandel.
    De slavernij is toch afgeschaft!!!
    Jozef

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by