skip to Main Content
Meer dan 16.000 mensen manifesteren in Cambrils op straat tegen terrurgeweld

Meer dan 16.000 mensen manifesteren in Cambrils op straat tegen terrurgeweld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Terwijl Barcelona deze zaterdag een grote manifestatie zal zien waar duizenden mensen op af zullen komen om samen met de Koning, de minister-president en vele politici aan de wereld te laten zien dat ze niet bang zijn voor het terrorisme, vond op vrijdag in de badplaats Cambrils al een manifestatie plaats waar meer dan 16.000 deelnemers waren. Cambrils werd net zoals Barcelona 17/18 augustus getroffen door de acties van terroristen die uit naam van de Islamitische Staat dood en verderf hebben gezaaid. Met de manifestaties wil het volk laten zien dat ze niet bang zijn onder de noemer “No tinc por” ofwel “No tengo miedo”.

De badplaats Cambrils aan de Costa Dorada werd getroffen door het IS terrorisme toen een vijftal jonge mannen in opdracht van IS het plan hadden om met een auto, bijlen en messen zoveel mogelijk dodelijke slachtoffers te maken. Gelukkig kon de politie in Cambrils op tijd optreden waarbij de vijf terroristen gedood werden. Helaas maakten zij toch een dodelijk slachtoffer die aan haar verwondingen na een messteek overleed en raakten er zes personen gewond.

Om hun afkeer aan te geven en om samen tegen de angst van het terreur te demonstreren gingen in dezelfde badplaats meer dan 16.000 mensen de straat op te laten zien dat “Iedereen Cambrils is” ofwel “Tots som Cambrils”. De duizenden deelnemers liepen gedurende 700 meter op de Paseo de las Palmeras tot aan de Club Nautico waar de vrouw overleed en de terroristen zes mensen aanreden.

Naast de inwoners van Cambrils en ook toeristen die in deze kust op vakantie zijn, liepen ook politici mee zoals de burgemeester van Cambrils, de vicepresident van de Catalaanse regering en de partijleider van de socialistische PSOE partij, Pedro Sanchez. Ook de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, was in Cambrils aanwezig net zoals de burgemeester van de stad Tarragona.

Op zaterdag 26 augustus om 18.00 uur begint in hartje centrum Barcelona de grote manifestatie waarbij ook de Koning aanwezig is en de minister-president van Spanje Mariano Rajoy die naast de regionale premier Carles Puigdemont mee zullen lopen. Vooraan de stoet zijn deze belangrijke mensen echter niet te vinden maar wel familieleden van de overleden personen, vertegenwoordigers van de politie, ambulancediensten en andere hulpdiensten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het was een indrukwekkende, emotionele optocht.Mooi, dat wij in slechte tijden zo verenigd zijn om onze afkeer te uiten tegen de barbaarse aanslagen , en solidair kunnen zijn met de familieleden en nabestaanden van de slachtoffers.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by