skip to Main Content
Wapens voor verijdelde aanslag in Cambrils werden in een lokale Chinese winkel gekocht

Wapens voor verijdelde aanslag in Cambrils werden in een lokale Chinese winkel gekocht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Nu er een week na de bloedige aanslag in Barcelona en de verijdelde aanslag in Cambrils steeds meer informatie naar buiten lijkt te komen is er ook meer bekend over de individuen die neer werden geschoten in de badplaats Cambrils. Zo is inmiddels bekend dat de geplande aanslag zou inhouden dat ze met de auto over de boulevard wilden rijden en met messen en bijlen voorbijgangers wilden doden. Het is nu ook bekend waar die wapens vandaan kwamen, namelijk uit de lokale Chinees.

Bij Chinees hebben we het niet over een restaurant maar over een van die Chinese winkels die overal in Spanje te vinden zijn en waar zo’n beetje alles verkocht wordt. Op videobeelden is te zien dat drie van de vijf daders in de Chinese winkel lopen en uiteindelijk bij de kassa afrekenen nadat ze bijlen en messen hebben gekocht. Er werden vier grote messen gekocht waarvoor ze 8,80 euro betaalden en een bijl die de terroristen kochten voor 6,95 euro. Van deze wapens hebben de terroristen uiteindelijk slechts een mes kunnen gebruiken waarmee ze helaas een voetgangster in Cambrils doden. De terroristen Moussa Oukabir, Omar Hichamy en Houssaine Abouyaaqoub verbleven uiteindelijk slechts 11 minuten in de winkel waarna ze rond 21.46 uur in hun Audi 3 stapten en enkele uren later in de nacht van donderdag op vrijdag de vrouw doden en zelf neer werden geschoten.

De Chinese winkel in kwestie werd in 2016 geopend op de plaats waar vroeger de Lidl supermarkt te vinden was. Het gaat om de Bazar Chino Mercasa op de grens tussen Cambrils en Vinyols, wellicht bekend bij veel mensen die op de campings in de buurt verblijven gedurende de zomermaanden of daar wonen. Naast de wapens kochten de terroristen ook camping materiaal waaronder onderdelen voor het correct functioneren van een butaangasfles. Al deze informatie is naar buiten gekomen nadat de politie elke beweging van de vijf doodgeschoten terroristen is nagegaan.

Hieruit is ook gebleken dat de terroristen diverse keren bij een tankstation langs de A7 autoweg zijn geweest om sigaretten, drinken, eten en een aansteker te kopen. Daarnaast werden twee van de terroristen op 1 augustus ook al op video vastgelegd in de Chinese winkel Merca Mei Lian in de gemeente Sant Carles de la Ràpita , in het zuiden van de provincie Tarragona en niet ver van Alcanar waar de woning en schuilplaats ontplofte. In die Chinees werden geen wapens gekocht maar wel spullen die gebruikt kunnen worden om bommen te maken. Deze spullen werden beetje bij beetje gekocht om niet verdacht over te komen waarna ze met die explosieven diverse aanslagen wilden plegen in Barcelona zoals bij de Sagrada Familia, iets wat gelukkig niet doorging omdat de bommen voortijdig ontploften.

Het ergste van dit alles is dat niemand iets vermoede. Dat komt mede dankzij het feit dat deze terroristen van een nieuwe soort zijn omdat ze er eigenlijk als normale jongemannen uitzagen, normaal gekleed, Spaans en Catalaans sprekend en zich ook normaal en rustig gedroegen. Daarnaast heeft het personeel van de Chinees ook niet de schuld om de wapens te verkopen want wie had gedacht dat dit zou gaan gebeuren. Zouden ze deze wapens niet bij een goedkope Chinees hebben gekocht dan was dat wel gebeurt bij een tuinzaak, doe-het-zelf zaak of ijzerhandel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Gewone jongens? Ze waren al lang “gewone” criminelen: overvallen, handel in drugs, berovingen. Politie vond o.a. 500 biljetten van 500 Euro dankzij dit “gewone” gedrag.

 2. Redaktie: Het is beter, passender en gezien uw positie, u te onthouden van uw mening. Kortom, laat u niet uit uw tent lokken, ongeacht uw persoonlijke mening, welke op uw tong brandt.

  1. nee hoor, iedereen mag een mening geven toch? We laten ons niet uit de tent lokken hoor. Je moest eens weten hoe vaak we niets schrijven als commentaar haha

 3. Bij een aanslag of nog erger aanslagen dient men er voor te zorgen dat de kern verwijderd wordt en graag zonder geweld als het kan. Een ander weg bewandelen werkt niet ! Er is geen beschaving die is er nooit geweest! Als die er wel zou zijn op grote schaal verklaar mij dan eens hoe het mogelijk is dat er aan de lopende band aanslagen plaats vinden. De oer wildernis anno 2017 in volle glorie. De waanzin ten top. Een aarde vol met geschiftelingen dat is de realiteit. Mensheid laat mij er buiten die is er niet…!! Als je probeert er nog iets van te maken op deze aardbol wordt je van alle kanten tegengewerkt. Regeringen maken er zelf een grote puinhoop van.

  Daarna heeft men ook nog eens te maken met de blinde meelopers die lopen achter de feiten aan. De diversiteit van eigen belangen staan bovenaan . Nee ik ben er klaar mee het is een grote puinhoop. Het is een grote beerput. Een bizarre grabbelton vol met geloofs-waanzinnigen. Waar blijft de heilige regel , Gij zult niet doden. En wat dacht je van Ga heen en bewerkt de aarde. Dat is een goeie .!!! Bewerken , maar niet met bommen en raketten.! Doorgedraaide leipen in bizarre aantallen. Wat een ramp om dit te moeten doorgeven aan je kinderen. Walgelijk gewoon en plat uitgedrukt tot tranen toe beroerd. Vervuiling , corruptie , geweld en het liegen dat het gedrukt staat. Slecht is het en dat moet snel anders.. Voordat het echt uit de hand gaat lopen. Er is nu nog ruimte om dit onheil aan te pakken . De harde waarheid is dat de balans van geboorte de hoeveelheid pas geborenen flink doorgeschoten is naar een ongekende onbalans. Muizen en ratten zijn er jaloers op..! En dan ook nog eens op een kluitje in de steden. Dan vraag je om problemen. Dat heeft niets met haat of extreem -rechts te maken. De balans van bevolkingen moet in evenwicht blijven. Anders verstikt het en kweekt het onbehagen. Bewegings-vrijheid onderling zijn belangrijke onderwerpen. Het milieu , dat rammelt ook aan alle kanten. Dit geldt voor elk land. Wat een kromme wereld.

  1. Pedro, ik voel met je je mee, want er is weinig meer om trots op te zijn en door te geven aan de kinderen van nu. Probeer er het beste van te maken en blijf hopen dat anderen dat uiteindelijk ook zullen doen.

 4. Beetje lullig om de precieze ligging en naam van die Chinese winkels te vernoemen en te spreken over “wapens” terwijl het over messen en en bijl gaat …
  Heeft geen enkele toegevoegde waarde… staaltje slechte journalistiek ??

 5. die aanslag golf , die al een paar jaar woedt , is het gevolg van het vrij inkom beleid van onze elitaire beleid politici. Zij weten het altijd beter. Wat de bevolking vraagt of wil dat lappen ze aan hun laarzen en dat is in heel Europa idem dito

  1. Dat is zeker bij het west europese deel de vroegere oostblok landen hanteren andere regels die men als voorbeeld zou kunnen gebruiken.

  2. Nee hoor. Deze jonge terroristen woonden al sinds kind in spanje en spraken vloeiend catalaans en spaans en waren eigenlijk zo normaal als wat. Het is de Iman die iets met deze jongens gedaan heeft waardoor ze verknipt zijn geraakt. Dus heeft niets met de vrije inkom te maken.

   1. Misschien is het beter als de authoriteiten vooral imams in de gaten gaan houden met hun bezigheden en waar ze voor staan. Als zo iemand in staat is om ik citeer:”normale jongens” aan te zetten tot het plegen van zulke aanslagen, vind ik vooral de imams heel gevaarlijk. Tegelijkertijd vraag ik me af of die jongens niet al enigszins negatief waren beïnvloed door hun geloof en/of familie/vrienden of internet.

    1. Dit vergat ik nog: is de haatzaaiende imam wellicht wel “dankzij” de vrije inkom gekomen? Zo ja, dat bewijst dan weer het gevaar van open grenzen.

    2. Imans worden ook gecontroleerd en in de gaten gehouden. Vreemd genoeg was over deze imans niet veek bekend als is er nu veel naar buiten gekomen en blijkt dat de Belgische politie de Catalaanse collega’s op de hoogte had gsteld maar die deden daar niets mee.

 6. Er is maar een oplossing. Alle (Noord) Afrikaanders terug de Middellandse Zee. Dan zit er allicht ook wat kwaadwillend tuig bij. Total collateral cleaning zou ik het noemen. Schoon schip in goed maritiem Nederlands.

   1. Beste redactie, ik waardeer het erg dat jullie deze reactie geven. Bij MSN is de mogelijkheid om te reageren onlangs gestaakt. Regelmatig werden er commentaren gewoon weggehaald die waarschijnlijk niet in de persoonlijke smaak van de redactie vielen. Geen racisme, geen beledigingen maar de knalharde waarheid werd door het journaille weg gecensureerd. Wellicht is dat de reden waarom zoveel mensen zo naief in de wereld kijken. Hen wordt de toegang tot de vaak onprettige waarheid ontzegt door een vooral rood/groen/links denkend journalistiek blok (meer dan 70% van het journaille is lid van linkse partijen!! Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Puur baanbehoud en slaafs de richting van de baas volgen??).
    Dan inhoudelijk: wat is er mis mee als je een dodelijke zweer verwijderd, met extra snijden om de wond heen om geen risico te lopen dat het zich weer uitbreid. De Noord-Afrikaanse gemeenschap in Europa levert zo ontzettend veel problemen op dat het zelfreinigend vermogen eens moet worden aangesproken. Dat kan em mag niet in Europa. Dus laat hen zich eens herorienteren over opvoeding, gedrag ten opzichte van de gastheer, tolerantie, integratie, 21e eeuws denken, en dat alles op eigen authentieke ondergrond. Waarom noemen we niet eens eindelijk het beest bij de naam? Zelfs de kleuters zijn verziekt in hun gedachtegoed. Dat kunnen ze alleen van de ouders en familiale omgeving hebben. En dan moeten wij verdraagzaam zijn ten opzichte van hen en hun godsdienst die alle overeenkomsten vertoont van het nationaal socialisme, inclusief een variant op de rassenleer. Bek houden, blanke, roepen en denken ze dan. Wij worden toch de sterkste en grootste groep hier, roepen hun kinderen op de scholen. Deze dodelijke zweer heeft zich inmiddels al zo sterk uitgebreid onder het instemmende en/of wegkijkende oog van de overheid, dat er geen standaard maatregelen meer mogelijk zijn. En wat is er mis met het wegplaatsen/wegjagen van grote groepen mensen wegens hun wangedrag. Dat gebeurt toch al heel de mensheid.Dat is niet duits; dat is menselijk; en ten opzichte van de geteisterden zelfs een morele plicht om ervoor te zorgen dat zij in een rustige en nette omgeving kunnen gedijen. Verwijder de zweer dus.

 7. Vreemd allemaal, dat je bij de Chinees wapens kunt kopen. Ik weet niet beter dat diverse wapens niet verkocht mogen worden zonder vergunning. Jaren geleden in onze 2de hands winkel kregen wij bezoek van de Guardia Civiel die een windbuks (met een kracht van een blaaspijp) en een combitang (met mesje) in beslag namen. Een bekeuring volgde van 300,- Euros omdat wij voor deze ‘wapens’ geen verkoop-vergunning hadden. Later begrepen wij, dat Russen en Chinezen alles mogen in Spanje. Nederlanders niet ! Hoe heet dat ook al weer : Willekeur ?

 8. Raar om de locatie van de “chinees” waar die spullen zijn gekocht zo te excact te vermelden. Heeft geen toegevoegde waarde en “god beware” dat er geen mensen zijn die er mee aan de haal gaan.

  1. wat maakt dat nou uit? bijlen en messen zijn overal te koop hoor. bij de ferreteria, de leroy merlin of bauhaus of bij jardiland en zelfs soms in de aanbieding bij de lidl dus … het heeft niets met chinese winkels te maken maar met het feit dat het tegenwooridg low-budget terroristen zijn.

   1. Inderdaad messen om bv in de keuken te gebruiken koop je overal
    Ik koop ze ook bij de chinese winkels om ze in de keuken te gebruiken
    Een bijl niet omdat wij simpel weg geen tuin hebben en dan ook geen bijl nodig hebben
    Dus de chinese winkel treft geen schuld

 9. Deze verhalen tonen nog maar eens aan hoe moeilijk het is pro-actief te werken. Achteraf kan dat dan wel allemaal te vinden zijn maar er was geen triggger om op die basis iets proactief te doen. Dat is het beangstigde aan die hele affaire: voorbereidingen gebeuren zonder dat we het weten.
  Dat is natuurlijk een heel ander verhaal voor gekende personen waar de publieke verontwaardiging terecht is dat de “overheid” er niets aan doet. Maar als we kijken naar de verijdelde acties scoren we nog niet zo slecht denk ik. Wat niet wil zeggen dat we er moeten mee leven. Blijven investeren in de efficientie van de opsporingsdiensten en politie is de boodschap.

  1. het is erg lastig om van te voren terroristen te herkennen die compleet geintegreerd zijn in de Spaanse/Catalaanse samenleving (min of meer), er daaranast als normale jingemannen uitzien die simpelen dingen kopen zoals een bijl die je kunt gebruiken voor de boom in de tuin etc. Ben benieuwd hoe de poltie dit soort zaken van te voren wil constateren. Dat kan dus inderdaad alleen met personen die reeds bekend zijn bij de politie, wat dus in dit geval niet het geval was.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by