skip to Main Content
Separatist breekt neus van vrouw die gele lintjes weghaalde in Barcelona (update)
20 Minutos

Separatist breekt neus van vrouw die gele lintjes weghaalde in Barcelona (update)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Separatist breekt neus van vrouw die gele lintjes weghaalde in Barcelona

20 Minutos / archieffoto

BARCELONA – Een man die duidelijk separatist is heeft zaterdagmiddag nabij het Ciutadella park  in Barcelona een vrouw zo hard in haar gezicht geslagen dat haar neus brak en ze met diverse andere verwondingen in haar gezicht naar het ziekenhuis moest. Het voorval deed zich voor toen de vrouw, naar eigen zeggen, gele lintjes van straat opruimde en deze in de prullenbak gooide. Een omstander vond dat niet leuk en sloeg de vrouw na een korte discussie hard in haar gezicht.

De vrouw liep met haar echtgenoot en twee kinderen over straat toen een separatistisch denkende man zag dat de vrouw gele lintjes in de prullenbak gooide. Toen de vrouw daarop werd aangesproken door de man antwoordde ze dat ze de gele lintjes die op de grond lagen opruimde, iets wat normaal is als er plastic op grond ligt.

De man hoorde op dat moment dat het om een buitenlandse vrouw ging en antwoordde “extranjera de mierda, vete a tu país” ofwel “shit buitenlander, ga terug naar je eigen land”. De vrouw in kwestie is van oorsprong Russische maar ze heeft de Spaanse nationaliteit.

Die belediging was volgens de agressieve man blijkbaar niet genoeg en besloot de vrouw, in het bijzijn van haar kinderen en echtgenoot, hard in haar gezicht te slaan. De vrouw moest daarna naar het ziekenhuis vanwege haar verwondingen.

Het duurde na die aanval niet lang of er was op internet veel kritiek op deze actie. Een van de meest opvallende dingen is dat de Catalaanse politie de aanvaller geïdentificeerd heeft maar de man er met een kleine berisping vanaf kwam zonder bekeurd of gearresteerd te worden. Waarom treedt de politie niet harder op tegen dit soort geweld terwijl iemand die een geel lintje weghaalt op een openbare plaats tot 30.000 euro boete kan krijgen?

Velen vroegen zich dan ook af wat er gebeurd zou zijn als het andersom zou zijn geweest, als een separatist in haar gezicht geslagen zou zijn. Waarschijnlijk zou dat door alle separatistische politici omschreven worden als onderdrukking, fascisme, beperking van meningsuiting en nog veel meer. Nu wordt er echter door de separatische partijen met regiopremier Quim Torra en de naar België gevluchte Puigdemont voorop gezwegen.

Volgens de oppositiepartijen is het dan ook de Catalaanse regioregering die verantwoordelijk gesteld kan worden voor het sterk toenemende nationalistische gedrag en het verscheuren van de Catalaanse maatschappij.

 UPDATE : In de krant La Vanguardia wordt op zondag geschreven dat het breken van de neus van een 42-jarige vrouw door een Catalaanse man niets met politiek te maken heeft. Volgens de Catalaanse krant sprak de man de kinderen van de Russisch/Spaanse vrouw aan omdat deze gele lintjes verwijderden en op straat gooiden. Daarbij was de man niet zo aardig tegen de kleine kinderen waarop de moeder de man daarop aanspraak, ter verdediging van haar kinderen.

Er ontstond een discussie waarbij de man de vrouw in het gezicht sloeg, niet echt een normale reactie. Dat is het verhaal van de man die zelfs een klacht heeft ingediend tegen de vrouw wiens neus hij gebroken heeft bij de Catalaanse politie. De vrouw heeft ook een klacht ingediend tegen de agressieve man. Dus, heeft het een politieke achtergrond of niet, de man heeft een vrouw die hij niet kent geslagen en uitgescholden voor shit buitenlander (iets wat Nederlanders en Belgen die in Catalonië wonen dus ook kan overkomen) en dat is al erg genoeg.

 UPDATE : De vrouw die in haar gezicht werd geslagen door een “voorbijganger” en waarvan haar neus werd gebroken terwijl ze de huid werd volgescholden vanwege het feit dat ze een buitenlandse is (extranjera de mierda), heeft een officiële aanklacht ingediend tegen haar aanvaller. Deze man blijft volhouden dat de aanval geen politieke aangelegenheid is en zelfs de Catalaanse politie Mossos D’Esquadra raadde hem aan om de vrouw aan te klagen (in plaats van andersom dus).

Uiteindelijk werd de man door de Policía Nacional (dus niet de Catalaanse politie) gearresteerd voor het slaan van de vrouw. De Spaanse politie geeft aan dat de arrestatie volgde na een aanklacht van haat en geweld (odio y lesiones). De vrouw waarvan haar neus werkt gebroken door de nu gearresteerde man is van Russische komaf maar is getrouwd en heeft de Spaanse nationaliteit. De vrouw is getrouwd met een lid van de Ciudadanos partij, iets wat de man die de vrouw in het gezicht sloeg op dat moment niet wist maar wat helaas wel door de pers en de politieke formatie veel gebruikt wordt in de media.

Feit blijft dat de man haar in het gezicht heeft geslagen en haar heeft uitgescholden, of daar nu politieke redenen voor zijn vanwege het weghalen van gele lintjes of niet, dat is al strafbaar genoeg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. .
  Op de de bijgevoegde foto staat een vrouw met een Catalaanse vlag rond haar schouders???

 2. Dit incident staat niet op zichzelf. Overal waar de onbeschofte separatisten zich vertonen ontstaat een aggresieve sfeer. Ze hoeven alleen maar te kijken naar hun onbeschofte leider Torra die het geweld faciliteert en de democratie steeds met voeten treedt. De kliek begint steeds meer fascistische trekken te vertonen.

 3. @Redactie
  Ik neem aan dat je niet in twijfel trekt dat dit verhaal geschreven/vertaald is met de bedoeling de agressiviteit van een separatist aan de kaak te stellen. Als nu blijkt dat het ganse voorval niets met separatisme te maken heeft zou jij je eigenlijk bij (sommige van) je lezers moeten excuseren. Voor de rest ben ik het met je eens. Een vrouw slaan is ook in mijn opvattingen ‘not done’ en ik hoop dat de man, indien alles verlopen is zoals hier beschreven, alsnog door die dame aangeklaagd wordt en de rekening gepresenteerd krijgt. De politie kon op het moment zelf eigenlijk weinig meer doen dan verklaringen opnemen.

  1. wie zegt dat het niets met separatisme te maken heeft?? Die meneer die een vrouw heeft geslagen?? zeer geloofwaardig ja.

 4. Rechtzetting nodig!
  DIT NIEUWS WERD ONTMASKERD ALS VALS!!!!
  FOTO DIE WERD GEBRUIKT KWAM VAN EEN WEBSITE VAN 2012!

   1. Kleine maar zeer belangrijke toevoeging uit je link toevoeging: “de man van het slachtoffer was militant voor C’s”

    1. Nu is het ook plots duidelijk waarom Ines “trots dat mijn vader in het Franco regime diende” Arrimades zo hard aan het roepen is!

  1. Aangezien niet iedereen alle commentaren of artikels leest lijkt het me beter om het volledige artikel te verwijderen!

   1. Dus ollivier de separatist: jij gaat nu even hier de dienst uitmaken en zeggen wat de redactie mag en niet mag plaatsen? Inderdaad typisch separatistisch gedachtengoed nietwaar… en steeds maar weer de “fake news – kraan” opendraaien.

    1. Lekker polariserend … iedereen die niet meehuild met de nakomelingen van Franco (in vele gevallen letterlijk nakomelingen) is een seperatist!
     Er zijn ook mensen die inzien dat dat Franco mss dood is maar zijn ziel levendiger dan ooit is. Meermaals zag ik hier al mensen pronken met fascistische tattoo’s!
     Anyway, er zijn ook mensen die voor dialoog zijn en een (door overheid) georganiseerd referendum om te zien wat het volk (demos) wil!
     En daar ben ik één van! Als dat voor jou een seperatist is, verkies ik het ver boven falangist, facha etc

     1. Oooh: een OFFICIEEL referendum? Hoe eerder hoe liever, maar dan wel voor ALLE Spanjaarden aangezien dit de hele bevolking aanbelangt en niet enkel voor een handjevol van pakweg 2milj separatisten die denken te kunnen beslissen voor alle Catalanen, laat staan alle Spanjaarden. En dan wel volledig volgens de Spaanse grondwet!
      En hier wringt het schoentje he. Tot nu toe heeft die hele bende oproerkraaiers zo wat elke wet overtreden. Jij spreekt van dialoog? Die bende wou enkel in dialoog gaan maar énkel volgens hún voorwaarden. Klinkt bekend? Inderdaad, het zijn net zij die frankske achterna hollen, over polariserend gesproken!

     2. en daar ga jij de fout in … niet iedereen die het niet eens is met jouw separatisten vrienden is meteen een fasict, nezo nazi facha etc. Dat is dus net zo’n onzin als nakomelingen van Franco (alweer die dode man erbij halen). Dat is zo oud nationalistisch gezeur eerlijk gezegd. Daar zijn de separatisten goed in: een leugen veel herhalen dan wordt het vanzelf (in de ogen van velen) een waarheid. Je wilt dus eigenlijk zeggen dat heel Spanje en alle Spanjaarden die het niet eens zijn met de separatisten meteen een facha en fascist en nakomelingen van Franco zijn??

   2. Nu er ondertussen meer objectieve info is lijkt me volledig verwijderen niet opportuun!
    Het blijft wel echter een feit dat er twee foto’s zijn gebruikt van het slachtoffer, in één heeft ze blond haar (foto van agressie in Amerika 2012) en in de andere bruin haar (foto van website Amerikaanse plastische chirurg uit 2015)
    Er is dus nog wel steeds duidelijk een reukje aan de zogenaamde “objectieve” berichtgeving …

    1. Welke objectieve info?? Informatie van Catalaans gezinde kranten? De Mossos die iedereen die het niet eens is nu met 30.000 maximaal moet bekeuren voor het weghalen van vervuilend plastic?

  2. Punt een: het is geen vals nieuws, de man heeft de neus gebroken van de vrouw punt uit!
   Punt twee: inmiddels is er meer nieuws bekend, of in ieder geval een ander verhaal … de vraag is of dit vals nieuws is.
   Punt drie: de man slaat in het gezicht van de vrouw … is dat niet al ernstig genoeg, ongeacht de reden daarachter. Die man moet zich daarvoor verantwoorden en de Catalaanse politie moet dat oppakken.
   Punt vier: en nee, we gaan zeker niet het hele artikel verwijderen omdat iemand die de lintjes brigade goed gezind is dat ons aangeeft.
   Punt vijf: waar was je toen het artikel verscheen over de auto die gele kruizen omver reed in Vic, iets wat later ook bleek niets met het separatisme te maken te hebben maar iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt door het separatisten kamp om “het geweld tegen hen” te omschrijven.

  3. haha en al die oude foto’s die gebruikt werden door Puigdemont en vrienden van al het politiegeweld die uit heel andere jaren en heel andere omstandigheden waren … over liegen gesproken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by