skip to Main Content
Gewonden, arrestaties en pistoolschot bij illegaal feest op Ibiza
Diario de Ibiza

Gewonden, arrestaties en pistoolschot bij illegaal feest op Ibiza

IBIZA – Een illegaal feest in een beschermd bos dichtbij Torre den Rovira in de gemeente Sant Josep op Ibiza is zondag geëindigd met 40 arrestaties, gewonde agenten en een pistoolschot in de lucht bij het beëindigen van de rave. 

Toen de politie begon met het beëindigen van de illegale rave en het ontruimen van het festivalterrein tussen de bomen van het beschermde natuurgebied, waren er volgens de Guardia Civil zo’n 200 mensen aanwezig. De partypeople hadden echter helemaal geen zin om weg te gaan en te stoppen met feesten waarna er schermutselingen waren tussen agenten en feestgangers. 

Diverse agenten raakten gewond toen aanwezigen met ijzeren staven op de politieagenten begonnen in te slaan. Er werden ook stenen naar de agenten van de lokale politie gegooid waarna de Guardia Civil erbij werd gehaald om in te grijpen. Uiteindelijk waren er 40 agenten aanwezig van vier verschillende politie eenheden om de partypeople weg te halen. Daarbij werden ook 40 personen, waaronder de organisatie van het feest, gearresteerd.

In eerste instantie begonnen de agenten van de Lokale Politie de ingang naar het feestterrein te controleren maar toen ze mensen weg wilden halen begonnen de problemen toen een groot aantal van de aanwezige feestgangers agressief werd en met wat ze maar konden vinden de agenten aan vielen.

Daarop werd de hulp ingeroepen van diverse andere politie eenheden waaronder ook de oproerpolitie van de Guardia Civil die snel ter plaatse waren. Een aanwezige politieagent van de lokale politie maakte gebruik van zijn pistool om een waarschuwingsschot in de lucht te lanceren.

Tussen de bomen in het beschermde bos stonden diverse vrachtwagens waarvan enkele die omgebouwd waren tot camper en een veertigtal personenwagens. Volgens de politie leek het erop dat de organisatie van plan was om diverse dagen achter elkaar te gaan feesten in het bos.

Bekijk HIER diverse foto’s van de politieactie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wij gunnen iedereen zijn plezier, maar iets dat illegaal is heeft een reden om illegaal te zijn. Is er voldoende veiligheid voor bezoekers gewaarborgd? Hoeveel mensen in de wijde omgeving hebben vaak meer dan 24 uur last van de diepe bas geluiden en worden uit hun slaap gehouden? De wet is voor iedereen, toch?

  2. is géén kinderpartijtjeHopelijk is er door deze actie van Guardia Civil en Policia weer een bosbrand en verloor van natuurschoon voorkomen.
    Zo’n “feestje” is géén kinderpartijtje met alleen limonade en een snoepje.
    Er zal wel een barbecue en het roken van een jointje aan te pas gekomen zijn.
    Hulde aan deze zwaar uitgerusutte in de hitte geuniformde gendarmes.
    Jozef

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken