Top 5 beste alcoholvrije bier in Spanje

Top 5 beste alcoholvrije bier in Spanje
Beeld: 123rf

Top 5 beste alcoholvrije bier in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse consumentenbond OCU heeft een prijs-kwaliteit vergelijkingsonderzoek gedaan wat betreft de ‘cervezas sin alcohol’ ofwel alcoholvrij bier. Het alcoholvrije bier is niet het meest verkochte bier in Spanje maar tegenwoordig toch 15% van al het bier dat jaarlijks gedronken wordt (zo’n 50 liter per persoon). Er zijn nog steeds veel mensen die menen dat bier 0,0 of alcoholvrije niet smaakt naar bier met alcohol maar dat wordt steeds beter.

Maar pas op want ‘cerveza sin alcohol’ ofwel alcoholvrij bier heeft in de regel altijd een klein beetje alcohol. Volgens de wet mag alcoholvrij bier 0,9% alcohol bevatten terwijl dranken die minder dan 1,2% alcohol bevatten niet verplicht zijn om dat op het etiket te plaatsen. Als je bier wilt dat echt geen alcohol heeft dan moet je zoeken naar de term 0,0% of 0,0 op het etiket.

Dit geldt overigens ook voor de wijnen zonder alcohol waarbij dit percentage 0,5% alcohol is bij wijnen zonder alcohol en 0% bij wijnen die op het etiket, net zoals bij het bier, 0,0% of 0,0 hebben staan. Bij wijn wordt het alcohol uit de drank gehaald en mag het geen wijn heten als er 0,0 op het etiket staat. Alcoholvrije wijn smaakt vaak iets zoeter dan gewone wijn. Dit komt doordat het zoete en fruitige van de wijn minder naar voren komen door de alcohol. Dit betekent overigens niet dat alcoholvrije wijn meer suiker bevat. 

Maar dit artikel gaat over alcoholvrij bier en welke merken volgens de Spaanse consumentenbond OCU wat betreft prijs-kwaliteit verhouding de beste zijn. Ken jij de biertjes uit deze top 5 al?

1. Estrella Galicia 0,0

Volgens de OCU is dit alcoholvrije 0,0 bier uit Galicië het beste van Spanje. De prijs van dit volledig alcoholvrij bier is 1,67 euro per liter. 

2. San Miguel 0,0

Net zoals de Estrella Galicia 0,0 heeft San Miguel 0,0 geen druppel alcohol maar is de smaak volgens de kenners toch uitstekend. Prijs is 1,58 euro per liter.

3. Alhambra especial sin alcohol

Het gaat in dit geval niet om een 0,0 bier zonder alcohol maar om een ‘cerveza sin alcohol’ met 0,8% alcohol (dus niet geheel alcohol-loos). Prijs is 1,70 euro per liter.

4. Karlsquell sin alcohol

Dit bier is alleen te vinden in de Aldi supermarkten in Spanje maar ook in dit geval gaat het niet om een volledig alcoholvrij bier want er zit 0,9% alcohol in. Prijs is slechts 0,76 euro per liter.

5. Cruzcampo 0,0

Dit bier wordt omschreven als het bier van altijd (cerveza de siempre) maar dan zonder alcohol in de variant 0,0. Dit biertje kost 1,73 euro per liter.

Wat is jouw lekkerste alcoholvrije of 0,0 biertje in Spanje?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.