Tussen 2022 en 2025 jaarlijks 550.000 woningen verkocht in Spanje

Tussen 2022 en 2025 jaarlijks 550.000 woningen verkocht in Spanje
Beeld: Freepik

Tussen 2022 en 2025 jaarlijks 550.000 woningen verkocht in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De vereniging Asociación Española de Personal Shopper Immobiliario (Aepsi) verwacht dat in de jaren tussen 2022 en 2025 er jaarlijks circa 550.000 woningen verkocht gaan worden in Spanje. Dat heeft te maken met de verbetering van de economische situatie na de corona-pandemie wat direct gevolg heeft op de woningverkopen in Spanje.

De voorspellingen van Aepsi laten zien dat het huidige jaar 2021 afgesloten zal worden met circa 450.000 verkochte woningen in Spanje. Het eerste corona-jaar 2020 werd nog afgesloten met 415.748 verkochte woningen. Maar in 2021 zijn er in de eerste zes maanden 267.700 woningen verkocht in Spanje, het hoogste aantal sinds 2008 aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE).

Maar in de jaren 2022 tot 2025 verwacht Aepsi dat er jaarlijks circa 550.000 woningen verkocht gaan worden. Dat zal voornamelijk gebeuren in de kustregio’s en de autonome regio’s Andalusië, Valencia regio, Catalonië maar ook de Spaanse hoofdstad Madrid en omgeving. Daarbij spreekt men voornamelijk over meer buitenlanders die woningen in Spanje zullen kopen.

Vooruitkijkend naar de komende vier jaar zullen kopers kiezen voor duurzamere woningen en zal volgens de Vereniging Aepsi de energiecertificering van het type ‘A’ of ‘B’ prevaleren en blijft ook buitenruimte zoals tuinen, terrassen en balkons belangrijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.