skip to Main Content
Gaat Transavia weer vliegen van en naar het vliegveld Reus aan de Costa Dorada? JA!

Gaat Transavia weer vliegen van en naar het vliegveld Reus aan de Costa Dorada? JA!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

transavia4aTARRAGONA – Volgens recente geruchten zal de Nederlandse low budget vlieger Transavia vanaf de zomer 2017 weer gaan vliegen van en naar het vliegveld Reus aan de Costa Dorada. Hierdoor wordt het Catalaanse vliegveld en de dichtbij liggende badplaatsen zoals Salou, Cambrils en La Pineda verbonden met een nog nader te noemen luchthaven in Nederland. De laatste keer dat er verbindingen waren met Transavia tussen Reus en Amsterdam (in dat geval) was in 2005, alweer 11 jaar gelden dus.

UPDATE: Dinsdag heeft Transavia bekend gemaakt dat ze gaan vliegen op en naar het vliegveld Reus aan de Costa Dorada. Deze vluchten beginnen op 15 april en eindigen op 28 oktober 2017. Er zullen twee vluchten per week gaan plaatsvinden, op woensdag en op zaterdag. Tickets zijn vanaf vandaag reeds te boeken.

Op dinsdag 27 september zal het Nederlandse Transavia volgens insiders de nieuwe routes voor het jaar 2017 bekend gaan maken waaronder ook wekelijkse lijndienstverbindingen schijnen te zitten tussen Nederland en het vliegveld van de Costa Dorada. Mocht dat zo zijn dan is het voor het eerst sinds 2005 dat Transavia weer naar het regionale vliegveld zal vliegen, slechts 10 minuten rijden van het strand.

2005

Op 28 april van 2005 startte Transavia met drie wekelijkse verbindingen tussen het vliegveld van Reus en Amsterdam. Deze vluchten werden echter later datzelfde jaar weer stopgezet vanwege of te weinig belangstelling of omdat Transavia toentertijd meer haar aandacht wilde vestigen op het vliegveld van Barcelona, op één uur rijden, en het vliegveld van Girona aan de Costa Brava.

Ryanair

Tot nu toe is de enige vliegmaatschappij die wekelijkse vluchten heeft vanaf Reus naar Nederland de Ierse low cost vlieger Ryanair. Deze heeft verbindingen tussen Reus en Eindhoven, niet alleen gedurende de zomermaanden maar ook in de wintermaanden. Daarnaast verbindt Ryanair in de zomer het Reus vliegveld met Brussel-Charleroi en Keulen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken